Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenDIY Herfstkrans

DIY Herfstkrans

Zelf een herfstkrans maken is super leuk! Eerst lekker naar het bos spullen verzamelen en daarna een beetje lijmen. Het is makkelijk, gezellig en ook nog eens mooi. Deze DIY herfstkrans is prachtig voor aan de deur of ter decoratie op tafel.

Samen met mijn vriend gingen we eerst samen naar het park; op zoek naar kastanjes! Het park was namelijk wat dichter bij dan het bos (dat krijg je als je dicht bij het strand woon) en hier stonden ook kastanjebomen. Tegelijkertijd verzamelden wij ook nog andere dingen voor op de krans, zoals eikels.

De DIY herfstkrans is overigens een stuk makkelijker dan de DIY kerstkrans die ik eerder gemaakt heb. Je verzamelt namelijk dingetjes uit de natuur en lijm deze dan op de krans vast. Leuk! En wil je helemaal iets makkelijks maken? Wat dacht je dan van een DIY Herfstkrans in 5 minuten?

Benodigdheden

  • heel veel kastanjes, eikels, dennenappels en andere dingetjes uit het bos
  • rotan krans
  • Lijmpistool
  • Hobbymat (of iets anders om de tafel te beschermen)

Hoe maak je de herfstkrans?

Stap voor stap uitleg

Stap 1: Natuurlijk begin je met het verzamelen van de kastanjes, eikels en dennenappels. Zie je iets anders dat leuk is voor op de krans, meenemen!

Stap 2: Daarna laat je binnen alles een goed drogen op een paar kranten of een handdoek.

Stap 3: Stop het lijmpistool in het stopcontact en leg je hobbymat (of een plastic placemat) op de tafel ter bescherming.

Stap 4: Nu is het tijd om te gaan lijmen! Het is soms een beetje een puzzel, maar zorg ervoor dat echt elk gaatje is opgevuld. Zelf heb ik eerst alle ‘grote’ kastanjes erop gelijmd, als een soort basis.

Tip: lijm eerst alles rond de buitenkant en de binnenkant.

Stap 5: Nu kun je natuurlijk stoppen, maar ik koos om met de ‘kleinere’ eikels aan de slag gegaan. De dopjes en andere kleine spulletjes heb ik verder gebruikt om echt de kleine gaatjes verder op te vullen.

Stap 6: Zelf heb ik als laatste wat haarspray erop gespoten voor een mooie glans, maar blanke lak (in de vorm van een spuitbus) is helemaal perfect.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights