DIY geboorte traktatie voor grote broer of zus: een wafelbaby!

Alle producten hieronder benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

SHARE:

Hoera! Is jouw kindje grote broer of zus geworden? Deze bijzondere gelegenheid moet natuurlijk gevierd worden op de opvang of school. Ben jij op zoek naar een leuk voorverpakte DIY voor een geboorte traktatie? Hieronder laat ik jullie onze snelle zelfgemaakte traktatie zien, die helemaal coronaproof is.

Met de geboorte van onze dochter is Jake grote broer geworden! Op het kinderdagverblijf mocht hij daarom trakteren. Van te voren had ik bedacht dat wij van die leuke lange vingers met muisjes zouden maken. Deze zijn namelijk makkelijk te maken met glazuur of witte chocolade. Dit warm je even op, dip de lange vinger erin en daarna in de muisjes. Simpel en lekker!

De maatregelingen werden echter aangescherpt en net als zijn verjaardagstraktatie moest de geboorte traktatie voorverpakt zijn. Gelukkig is er online genoeg inspiratie voor leuke geboorte traktaties.. alleen niet voorverpakt en dus coronaproof. Tijd dus om zelf iets te verzinnen.

DIY Wafelbaby

Wat ik wel wist is dat de DIY traktatie simpel moest zijn en snel gemaakt. Veel tijd tussen alle voedingen en luiers door had ik namelijk niet. Wat de DIY geboorte traktatie is geworden: een wafelbaby!

dit wafelbaby geboorte traktatie

Om eerlijk te zijn, zouden de wafelbaby’s een stuk mooier kunnen zijn. Ach, ik vind ze alsnog super leuk geworden! En ze waren gemakkelijk te maken en je kunt ze ook ruim van te voren klaar hebben liggen.

Wat heb je nodig?

 • kleine wafels per stuk verpakt (supermarkt)
 • wiebelogen (Action)
 • watervaste stift
 • pen
 • schaar
 • (gekleurd) papier
 • plakband of lijm

Hoe maak je de wafelbaby’s?

 1. Knip uit het papier evenveel stroken af als de hoeveelheid traktaties je nodig hebt. Voor de kleine wafels heb je de afmeting 10×12 cm nodig.
 2. Vouw het papier om je wafel heen.
 3. Knip twee inhammen aan elke kant en vouw de flappen om. Deze kun je vastmaken met plakband of lijm.
 4. Je wafel heeft nu zijn ‘luier’ aan. Teken hierop de veiligheidsspeld en streepjes. Op de achterkant kun je nog een tekst schrijven.
 5. Plak de wiebeloogjes op de wafel.
 6. Teken als laatste met de watervaste stift nog een tutje of mondje op de wafel en klaar!

Tip: Heeft jouw kind een zusje gekregen? Dan kun je eventueel nog strikjes aan de bovenkant plakken. Een Broertje? Wat dacht je dan van een blauw mutsje er nog op? Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt.

Ook leuk om te lezen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.