DIY: Eucalyptus krans

Posted on 2 min leestijd 373 views
Ben jij ook dol op die prachtige kransen met eucalyptus? Zo'n Scandinavische krans kun je heel gemakkelijk zelf maken. Ideaal bijvoorbeeld voor de feestdagen, want een eucalyptus krans aan de wand geeft direct een kerstig sfeertje met zich mee.

Je hebt ze vast al vaak voorbij zien komen: mooie minimalistische kransen met eucalyptus. Deze kransen zijn het hele jaar door prachtig, maar nu met de december maand in aantocht zijn ze helemaal trendy als wanddecoratie. Dit omdat een eucalyptus krans een fijn alternatief is als kerstkrans als je houdt van de Scandinavisch stijl.

Eucalyptus krans zelf maken

Het leuke is dat je voor deze kerstkrans helemaal niet veel nodig hebt om het zelf te maken. Daarbij is deze DIY zo gepiept en gemakkelijk te knutselen.

Wat heb je nodig:

  • Eucalyptus
  • Drie takken of houtjes
  • Wikkeldraad
  • Jute touw
  • Schaar
  • Lijmpistool
  • Eventueel nog wat van versiering
diy eucalyptus krans

Hoe maak je zelf een eucalyptus krans?

Zoals ik al zei is deze krans gemakkelijk zelf te maken. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is de eucalyptus rond een krans te bevestigen met het wikkeldraad. Zelf koos ik ervoor om de krans te creëren van takken, maar je kunt natuurlijk ook een rieten krans, metalen ring of andere vorm gebruiken.

Benieuwd hoe ik deze krans maakte? Hieronder leg ik het je stap voor stap uit.

Stap 1: De basiskrans

Allereerst creëerde ik de basis van de krans van takken. Ik gebruikte hiervoor 3 takken en jute touw. Mijn tip is om eerst de takken in een driehoek te lijmen en daarna het touw eromheen te knopen.

Stap 2: Takken wikkelen

Daarna knipte ik twee eucalyptus takken op maat en maakte deze aan de tak vast door middel van het ijzerdraad. Natuurlijk zou je dit ook wederom eerst kunnen lijmen en daaromheen dan jute touw winden.

Stap 3: Versieren

Verder heb ik met een lijmpistool er nog een dennenappel op gelijmd. Zelf vond ik het hierdoor net iets ‘kerstigers’ ogen. In plaats van een dennenappel kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor enkele kerstballetjes, glitters of andere versiersels.

Stap 4: Ophangen

Als laatste nog een touwtje eraan en je kunt jouw zelfgemaakte eucalyptus krans ophangen.

Disclaimer: deze blog is deels gemaakt met materialen in de door mij gekregen Viking’s Kerstmis blogger box.

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.