Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY Een mini-tuintje in huis

Een mini-tuintje in huis maak je gemakkelijk zelf. In deze DIY leg ik je stap-voor-stap uit wat je nodig hebt en hoe ik het heb aangepakt. En daarna kun jij genieten van jouw mini-tuin het hele jaar door!

Zelf was ik op zoek naar inspiratie voor onze windlichten. Ik heb namelijk twee mooie industriële schalen, die wij eerst gebruikten als fruitschaal. Stiekem zijn het echter windlichten, al moet ik bekennen, ik gebruikte ze meer als decoratie.

Nu had ik bedacht dat deze windlichten ook erg mooi zouden staan als center piece op de eettafel. Maar.. hoe decoreer je het dan?

Ik had natuurlijk wat zand erin kunnen strooien met een kaars in het midden, maar ik ben ook dol op planten in huis! Dus ik kreeg het idee om er een mini-tuintje van te maken. Dus hop naar de Intratuin en met 15 mini plantjes kwam ik weer thuis. Een beetje potgrond in de schaal, plantjes erin en klaar. Het resultaat: super leuk!

Maak je eigen mini-tuintje

Het is dus echt super makkelijk om je eigen mini-tuintje te maken. En om het nog makkelijker te maken, volgt hieronder de stap-voor-stap uitleg voor deze DIY.

Benodigdheden:

 • Één of meerdere glazen schalen/windlichten/of iets anders
 • Universele potgrond
 • Verschillende soorten plantjes (zelf koos ik voor mini plantjes)
 • Decoratie zand/stenen/schelpen/houtsnippers

Zo maak je een mini-tuin:

Alles in huis? Dan kun je gaan beginnen aan jouw eigen mini-tuin.

 1. Laag grond

  Bedek de bodem van de schaal met een laag grond. Je kan eventueel ook eerst een laag zand erin gooien en dan pas de laag potgrond. Ik koos hier niet voor, aangezien onze schalen erg ondiep zijn en de wortels van de plantjes natuurlijk ook genoeg plek moeten hebben.

 2. Potten

  Daarna haalde ik de plantjes uit de potjes en heb ik ze in de verse grond gepot. Ik ben daarbij in het midden begonnen met de hoogste plantjes en vervolgens meerdere plantjes eromheen gepot. Zorg ervoor dat de plantjes stevig in de grond staan. Druk daarvoor zeker even de grond goed aan rondom de plantjes.

 3. Decoreer

  Nu kun je jouw tuintje al op tafel zetten, maar het is natuurlijk ook leuk om nog wat te decoreren. Je kunt bijvoorbeeld nog wat stenen om de plantjes heen strooien of zoals mij: schelpjes.

Veel plezier met jouw eigen mini-tuintje!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights