DIY Betonnen paaseieren

Alle producten hieronder benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

SHARE:

Het is bijna Pasen! De hoogste tijd dus om weer het huis te versieren met wat paastakken, tulpen en paaseitjes. Dit keer niet alleen chocolade paaseieren, maar ook zelfgemaakt van beton!

Benodigde tijd: 1 uur.

In deze DIY leg ik je stap-voor-stap uit hoe je zelf betonnen paaseieren kunt maken. Voordat je begint is het wel slim om even de tafel te beschermen met bijvoorbeeld een opengeknipte vuilniszak en bescherm ook je eigen kleding met bijvoorbeeld een knutselschort. Het mixen kan namelijk nog wel eens spatten.

Benodigdheden:

– Rauwe eieren
Betonmix
– Plastic bakje
– Water

 1. Een mal maken van een rauw ei

  Maak in het ei een klein gaatje aan de onderzijde. Maak het gat groot genoeg om het ei en eigeel eruit te krijgen en spoel de schil goed om. Dit is nu jouw pal.

 2. Betonmengsel maken

  Maak nu het beton aan. Zelf heb ik dit op gevoel gedaan door telkens een beetje betonpoeder en water toe te voegen. Tussendoor even goed roeren totdat het een egale pap wordt. De pap hoeft niet te stevig te zijn, want we gaan later het beton nog in de eierschalen schenken.

 3. Beton in de mal gieten

  Nu kunnen we het betonmengsel rustig schenken in de eierschalen. Met een stokje kun je daarna even roeren, zodat het beton beter kan verdelen en de luchtbubbels eruit kunnen.beton schenken in de eieren

 4. Uitharden

  Laat de betoneieren vervolgens minimaal 24 uur uitharden. (deze tijd heb ik overigens even niet meegerekend in de totale DIY-tijd)

 5. Het betonnen ei pellen

  Wanneer het beton is uitgehard, gaan we de mal – of te wel de eierschaal – verwijderen. Je kan dit doen door gewoon het ei te pellen.pellen van een betonnen ei

 6. Het betonnen ei versieren

  Je kan nu de betonnen paaseieren versieren naar eigen smaak. Lijm er bijvoorbeeld een veertje op, bindt er een strikje omheen of verf – zoals mij – de eieren.

Nog even kijken hoe ik deze betonnen eieren heb gemaakt? Bekijk dan ook de DIY vlog op mijn YouTube kanaal.

Ook leuk om te lezen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.