DIY Betonlook muur

Alle producten hieronder benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

SHARE:

De betonlook blijft trendy en tegenwoordig blijf je dan ook zeker nog muren zien met een betonlook. Ook ik ben gezwicht een betonnen muur en zowel in de woonkamer als in de keuken en de overloop hebben wij een DIY betonlook muur. Hoe jij gemakkelijk zelf een betonnen muur maakt, leg ik je in deze blog uit.

DIY muur met betonlook

Heb jij een muur in gedachte om een gave betonlook te geven? Dan kun je heel simpel zelf aan de slag met bijvoorbeeld industrieel behang of – zoals mij – met betonverf!

DIY betonlook met betonverf

Kijkend naar de diverse mogelijkheden qua betonverf, vond ik diverse opties. Maar veel daarvan leken mij niet zo simpel.. Zo moet je vaak met een plakspaan, spons en wassing aan de gang. Ik zag dat dus al helemaal fout gaan bij mij! Gelukkig heb je ook andere opties qua betonverf, waarbij je enkel aan de slag hoef met een blokkwast. Top!

Wil je aan de slag met een tegelwand? Lees hier het stappenplan vloertegels verven in betonlook. Deze tips werken ook perfect voor het verven van tegels op een wand.

Benodigdheden

Aan de slag

Voordat je begint is het belangrijk om de muur even goed voor te bereiden. Plak de randen af, leg iets ter bescherming op de vloer en trek ook zelf je oude kluskleding aan.

 1. Goed roeren!

  Deze stap mag je absoluut niet overslaan als je aan de slag gaat met betonverf. In de verf zitten namelijk – een soort van – korreltjes, die later die mooie betonnen structuur geven aan je muur. Maar die korreltjes liggen wel allemaal onderop, dus even flink roeren dus!

 2. Rechtop dippen

  Volgende belangrijke tip: dip de blokkwast rechtop in de verf.

 3. Kris-kras verven

  En nu hoef je een keertje niet zo netjes te verven; liever niet zelfs! Strook de kwast met betonverf dus lekker kris-kras over de muur. Het voordeel hiervan is dat je straks geen ‘patroon’ in de stroken ziet, maar het echt ‘natuurlijk’ erop zit.

 4. Verf halve cirkels

  Strook de kwast verder in een halve cirkel op de muur. Zo voorkom je duidelijke verfstrepen in je eindresultaat.

 5. Laat de eerste laag drogen

  Heeft geen toelichting nodig toch?

 6. Herhaal stappen 1 t/m 4

  Na een nachtje drogen kun je aan de tweede laag beginnen. Deze kun je voor het mooiste effect net weer wat anders aanbrengen als de eerste laag. Dus net die draaibeweging de andere kant op, etc.

  Ook hoeft het niet overal even dekkend te zijn. Die kleurverschillen geven juist een gaaf effect straks!

 7. Genieten van jouw DIY betonlook muur!

Liever deze tutorial in de vorm van een video zien? Kijk dan:

Ook leuk om te lezen

Leave A Reply

Your email address will not be published.

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
Instagram Post
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.