Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIYDIY ProjectenDIY: Baby mobiel met vilten balletjes

DIY: Baby mobiel met vilten balletjes

Voor ons babyhoekje wilde ik graag een mooie baby mobiel maken. Ik had zelfs al een toffe gezien op een andere DIY-blog (deze), maar vanwege gemak gekozen om een hele mooie mobiel te maken met vilten balletjes. Een DIY project dat ik binnen een half uurtje gepiept heb en de baby mobiel lijkt rechtstreeks uit de winkel te komen: zo gaaf!

De schattige DIY mobiel voor boven het wiegje heb ik gemaakt van viltballetjes, houten bamboe ring en wat touw. De viltballetjes en de ring heb ik gekocht bij de Pipoos. Ik koos voor een smalle ring met een diameter van 10 cm. Een kleine baby mobiel vind ik namelijk mooier in evenwicht met het mooie wiegje. Ook koos ik dus voor pastelkleurige viltballetjes die passen binnen het kleurenpalet van ons babyhoekje. Ook had ik grote en kleine balletjes. Het touw had ik nog en verder heb ik de houten mobielhouder gebruikt van onze zoon.

Zoals ik al zei, is deze baby mobiel snel zelfgemaakt. Benieuwd hoe? Hieronder leg ik het stap voor stap uit.

Stap 1 – Bepaal de volgorde van de kleuren en grootte van de balletjes vilt

Stap 2 – Knoop meerder draden aan je houten ring. Zelf heb ik zes draden aan mijn baby mobiel hangen. Deze hoeven zeker niet allemaal dezelfde lengte te hebben. Maak ze wel langer dan je ze uiteindelijk wil, zodat je er straks nog een knoopje in kunt leggen.

Stap 3 – Rijg met een naald de viltballetjes aan een draad. Zelf vond ik het mooi om hierin te variëren in afstand, zodat het er niet te perfect uitziet.

Stap 4 – Maak een knoopje onderin de draad, zodat de balletjes niet van je draad af kunnen komen. Je zou ook eventueel na elk balletje een knoopje kunnen leggen om elk viltbolletje op zijn plek te houden. Zelf heb ik dit niet gedaan.

Stap 5 – Knoop als laatste twee tot vier draden aan de ring en elkaar vast, en maak een lusje. Hieraan kun je de mobiel ophangen. Zelf heb ik hier nog een extra viltenballetje aan gemaakt.

Kleine waarschuwing: deze baby mobiel is enkel bedoeld als decoratie. De balletjes zijn eventueel eraf te trekken en daarom zeker niet geschikt om mee te spelen.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.