Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

DIY Adventskalender: 12 Dates of Christmas

Posted on 2 min leestijd 336 views
Heb jij een adventskalender in huis met in elk vakje een lekker chocolaatje? Of misschien heb je er zelf eentje gemaakt met kleine cadeautjes om de dagen af te tellen? Dit jaar ging ik aan de slag met een romantische DIY adventskalender vol leuke dates. Ideaal om samen in de kerstspirit te komen.

Wat is er nu leuker dan samen aftellen naar kerst? Samen aftellen naar kerst terwijl we leuke dingen doen natuurlijk! Dus ja, ik ‘stal’ het idee van de 12 dates of Christmas uit Amerika en maakte een speciale DIY adventskalender vol dates.

Nog nooit gehoord van dit concept? Eigenlijk is het heel simpel: de 12 dagen voor kerst ga je elke dag iets doen. Wat? Dat verzin je dus helemaal zelf. Als kersverse ouders leek mij dit tof om dit jaar ook te doen. Gewoon omdat we nu een gezinnetje zijn en daardoor al een poos geen avondje met zijn tweetjes hebben gehad. Leuk idee toch?

Toen ik het idee vertelde aan mijn vriend was ook hij direct enthousiast! Dus ik pakte direct 12 kaartjes erbij en we verzonnen ieder 6 mini-dates. Ik ben zo benieuwd wat hij voor dates heeft bedacht en wat hij vind van mijn dates. Kan amper wachten!


Ook maken? Dit heb je nodig:

  • 12 enveloppen en kaartjes (of maak het zelf met cadeaupapier)
  • gouden metallic pen (ik gebruikte die van Edding)
  • glitters of versiersels
  • figuurspons
  • mooi touw
  • 12 knijpers
  • een grote (foto)lijst of washi tape

Nu hebben wij maar 12 kaartjes nodig, maar je kunt natuurlijk ook deze adventskalender maken voor alle dagen in december tot de kerst. In dat geval heb je 24 enveloppen en kaartjes nodig.

Ik heb eerst met de gouden stift de enveloppen genummerd. Daarna heb ik deze nog met wat glitters versierd.

De kaartjes zelf heb ik een kerstig tintje gegeven door met een figuurspons een sneeuwpop of een rendier in te snijden.

Mijn vriend en ik schreven op de kaartjes onze verzonnen mini-dates en legden deze omgekeerd op een stapel. Deze stapel werd goed gehusseld en de enveloppen ook. Vervolgens stopten wij de kaartjes in de enveloppen.

Je kunt dan de enveloppen ophangen aan het touw. Dit touw met enveloppen kun je uiteraard als een soort waslijntje op de muur plakken met washi tape. Ik koos er echter voor om de adventskalender in te lijsten en knoopte vijf lijnen touw vast aan een lege fotolijst. Hieraan hing ik de enveloppen met daarin de mini-dates op aan de hand van de knijpers; uiteraard in de vorm van een kerstboom.

Disclaimer: deze blog is deels gemaakt met materialen in de door mij gekregen Viking’s Kerstmis blogger box.

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
DIY Kerstboom van takken
DIY Adventskalender: 12 Dates of Christmas