Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

DIY Adventskalender: 12 Dates of Christmas

Wat is er nu leuker dan samen aftellen naar kerst? Samen aftellen naar kerst terwijl we leuke dingen doen natuurlijk! Dus ja, ik ‘stal’ het idee van de 12 dates of Christmas uit Amerika en maakte een speciale DIY adventskalender vol dates.

Nog nooit gehoord van dit concept? Eigenlijk is het heel simpel: de 12 dagen voor kerst ga je elke dag iets doen. Wat? Dat verzin je dus helemaal zelf. Als kersverse ouders leek mij dit tof om dit jaar ook te doen. Gewoon omdat we nu een gezinnetje zijn en daardoor al een poos geen avondje met zijn tweetjes hebben gehad. Leuk idee toch?

Toen ik het idee vertelde aan mijn vriend was ook hij direct enthousiast! Dus ik pakte direct 12 kaartjes erbij en we verzonnen ieder 6 mini-dates. Ik ben zo benieuwd wat hij voor dates heeft bedacht en wat hij vind van mijn dates. Kan amper wachten!


Ook maken? Dit heb je nodig:

  • 12 enveloppen en kaartjes (of maak het zelf met cadeaupapier)
  • gouden metallic pen (ik gebruikte die van Edding)
  • glitters of versiersels
  • figuurspons
  • mooi touw
  • 12 knijpers
  • een grote (foto)lijst of washi tape

Nu hebben wij maar 12 kaartjes nodig, maar je kunt natuurlijk ook deze adventskalender maken voor alle dagen in december tot de kerst. In dat geval heb je 24 enveloppen en kaartjes nodig.

Ik heb eerst met de gouden stift de enveloppen genummerd. Daarna heb ik deze nog met wat glitters versierd.

De kaartjes zelf heb ik een kerstig tintje gegeven door met een figuurspons een sneeuwpop of een rendier in te snijden.

Mijn vriend en ik schreven op de kaartjes onze verzonnen mini-dates en legden deze omgekeerd op een stapel. Deze stapel werd goed gehusseld en de enveloppen ook. Vervolgens stopten wij de kaartjes in de enveloppen.

Je kunt dan de enveloppen ophangen aan het touw. Dit touw met enveloppen kun je uiteraard als een soort waslijntje op de muur plakken met washi tape. Ik koos er echter voor om de adventskalender in te lijsten en knoopte vijf lijnen touw vast aan een lege fotolijst. Hieraan hing ik de enveloppen met daarin de mini-dates op aan de hand van de knijpers; uiteraard in de vorm van een kerstboom.

Disclaimer: deze blog is deels gemaakt met materialen in de door mij gekregen Viking’s Kerstmis blogger box.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark


Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Ook leuk voor jou

diy-papieren-vogel-pasen-gogracy

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/post-navigation.php on line 620

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/skins/post-comments-custom.php on line 347

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.