Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenDeze klusjes in de tuin zijn perfect om nu te doen!

Deze klusjes in de tuin zijn perfect om nu te doen!

Nu we grotendeels thuis zitten en het heerlijke voorjaarszonnetje schijnt is het tijd om de tuin helemaal lenteklaar te maken. Speciaal voor jou verzamelde ik een aantal klusjes die je nu kunt doen om jouw tuin weer helemaal mooi te maken voor de zomer.

Misschien komt het door het feit dat we allemaal maar thuiszitten of omdat die zon zo heerlijk op mijn gezicht straalt, maar ik heb zin om weer lekker te zitten in ons tuintje. Om echt lekker te kunnen zitten, moeten er nog wel enkele klusjes gebeuren. Niet alle klusjes in de tuin zijn echter geschikt voor deze tijd van het jaar. Welke wel? Ik verzamelde enkele klussen die juist in de lente perfect zijn om te doen.

Tuinklusjes voor in de lente

De lente is de tijd van Pasen, Pinksteren en Hemelvaart. Genoeg lange weekenden om eens lekker aan de slag te gaan in de tuin. Maak je tuin helemaal klaar voor de zomer met deze klusjes:

Onkruid wieden

In de lente steekt niet alleen het zonnetje zijn kop op. Onkruid viert in deze periode hoogtij. Tijd dus om alle groene blaadjes tussen de tegels te verwijderen en uit de grond bij je planten te trekken. Als alle onkruid is verwijderd, ziet je tuin er direct een stuk verzorgder uit.

Aanslag verwijderen

Met een jas aan is het al best lekker weer om buiten te zitten. Als je echter je tuinstoel pak, zie je daar allemaal groene aanslag op zitten. Diezelfde aanslag zie je op de tegels en je schutting. Een mooi klusje nu is dan ook om eens heel de tuin goed schoon te maken. Een handig gereedschap hiervoor is een hogedrukreiniger. Een tip: doe wel even je regenpak aan, want je wordt zelf ook zeker nat.

Lees ook: groene aanslag verwijderen

Voegen fiksen

Bekijk ook eens goed de stenen muren. Onkruid groeit namelijk ook tussen de voegen en ze kunnen ook aardig groen zijn geworden. De muren kun je ook goed schoon krijgen met de hogedrukreiniger. Verder is het goed om eens de buitenvoegen te fiksen. Vooral als er flinke gaten inzitten. Hoe? Dat laat ik je zin in onderstaande videotutorial.

Gras maaien

Is jouw gazon net een oerwoud? Tijd om vanaf eind maart/begin april elke week een keertje de grasmaaier te pakken. Waarom elke week? Omdat het beter is voor je gras om telkens maximaal een derde van een grassprietje te maaien per maaibeurt.

Tuinmeubels beitsen

Je tuinmeubels hebben – net als een auto – een jaarlijkse opknapbeurt nodig. Kunststoffen meubels kun je grondig schoonmaken met een sopje of een hogedrukreiniger. Houten meubels zijn een grotere klus en kun je het beste een keertje opnieuw beitsen. Een beits voedt en beschermt tegen weersomstandigheden. Het onderhoudsbeurtje geldt trouwens ook voor je vlonders, tuindeur en schutting.

Tip: verf eens de muur van je tuin of woning in een andere kleur. Zo verfde ik onze stenen tuinmuur wit en dat gaf gelijk een heel andere look & feel.

Kussens wassen

De tuinkussens hebben waarschijnlijk heel de winter ergens in een stoffig schuurtje gelegen. Het is daarom zeker niet verkeerd om de kussenhoezen eerst even lekker te wassen, voordat je ze weer gaat gebruiken.

Vogelhuisje ophangen

Voor nog wat extra gezelligheid in de tuin is het leuk om een vogelhuisje op te hangen. De lente is daarvoor het perfecte moment, aangezien dan ook de broedperiode aanbreekt. Hang het vogelhuisje op een rustige plek in de tuin en niet pal in de zon. Wie weet bouwt een vogeltje straks wel een nestje bij jou in de tuin.

Shop onze tuin

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

tags:

Ook leuk voor jou

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights