Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenDé truc om recht te zagen!

Dé truc om recht te zagen!

Recht zagen kan nog weleens een dingetje zijn. Helemaal als het gaat om een lange zaagsnede. Gelukkig kan jij – ook als hobbyklusser – gemakkelijk een rechte lijn zagen. Hoe? Hieronder verklap ik jou dé truc! En die is simpeler dan je misschien denkt.

Dus wat is de truc om recht te zagen: klem met lijmklemmen een rechte waterpas of houten plank aan je houtwerk vast. Daarna zaag je heel gemakkelijk gewoon langs jouw gemaakte zaaggeleider en houd de decoupeerzaag tijdens het zagen strak tegen de geleider aan. Het resultaat: een rechte zaagsnede.

Dus nee, je hebt echt geen invulzaag, cirkelzaag of speciale zaagtafel nodig om een rechte zaagsnede te maken. Een decoupeerzaag (of eenvoudige handzaag) is prima.

Video tutorial

Recht zagen met de decoupeerzaag

Ga je trouwens met de decoupeerzaag aan de slag? Let er dan nog even op dat je de afstand meet van het zaag tot de zijkant van de ‘voet’ van de decoupeerzaag. Dit is de afstand die je extra moet aanhouden tussen de zaagsnede en de geleider.

Ook goed om te weten is dat het hout kan splinteren met de decoupeerzaag. Dit gebeurt vaak aan de bovenkant van je zaagsnede. Het is daarom slim om de mooie kant van je zaagwerk onder te hebben liggen. (Plus, dan zie je straks ook je potloodlijnen niet.)

Nog een laatste tip: leg de geleider aan de binnenkant van je werk. Dus niet op het stuk dat je eraf wil zagen. Mocht je dan uitschieten met de decoupeerzaag, dan is dat in elk geval in het reststuk in plaats van in het eindresultaat.

Succes!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

tags:

Ook leuk voor jou

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij


Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/skins/post-comments-custom.php on line 347

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.