Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

Dé trendkleur najaar 2019: Terracotta

Posted on 2 min leestijd 370 views

Vergeet even spiced honey en quiet clearing, er is namelijk een nieuwe trendkleur dat zijn kop opsteekt onder de interieurliefhebbers: het prachtige terracotta.

Nu moet ik zeggen dat het goudachtige Spiced Honey van Flexa en de mooie diepgroene Quiet Clearing van Histor ook zeker trendy is in huis. Toch spot ik steeds meer terracotta op de muren.

Ik snap deze najaarstrend ook wel. De natuurlijke aardse kleur brengt namelijk warmte terug in huis. Blijkbaar zijn wij daar ook wel aan toe na jaren koele wit- en grijstinten. Nu ben ik zelf nog steeds dol op het licht dat wit toevoegt in huis en gelukkig verdwijnt dat ook zeker niet. Het wordt allemaal gewoon wat warmer en je kunt de aardse tonen ook prachtig combineren met een warme witte tint.

Pantone en Benjamin More zagen de trend al aankomen en voorspellen daarbij dat taupe en andere bruintinten een comeback aan het maken zijn. Om mee te gaan in deze woontrend hoef je trouwens echt niet heel je huis in bruine tinten te verven. Je kunt ook enkel wat zachte kussens toevoegen in aardse tonen en wat leuke accessoires aanschaffen in de trendkleur van dit najaar!

Voorbeelden van terracotta in je interieur

Meer inspiratie opdoen om deze woontrend najaar 2019 te verwerken in jouw interieur? Deze woonbloggers gingen je al voor:

Ilse van InteriorTwin ging van Scandinavisch naar Midden-Oosten in de badkamer met een gaaf terracotta kleurtje op de muur.

De hal van Souraya van Binti Home kreeg voor dit najaar een bohemian make-over.

Yvonne ging van donkere tonen naar meer lichte natuurlijke kleuren in huis.

Judith van Juudithhome verruilde haar blauwe interieur voor voor aardetinten.

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
Patroon macramé wandhanger
Dé trendkleur najaar 2019: Terracotta