Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

De mooiste radiator bekleding voor bij jouw interieur!

Radiators. Ik heb een haat-liefde verhouding met ze. Want ondanks dat er prachtige radiators bestaan, die echt een stijlstatement vormen, zie ik de onze liever niet. Gelukkig bestaat er ook radiator bekleding om jouw verwarming mooi aan te kleding voor bij jouw interieur.

Ben jij op zoek naar radiator bekleding of wil jij graag een ombouw maken? Om jou te helpen heb ik drie verschillende materialen voor de radiator bekleding op een rijtje gezet.  

1. Metaal of veraline

Hou je van strak en minimalistisch? Dan is een metalen of veraline radiator bekleding zonder twijfel iets voor jou! Zowel metaal als veraline is strak en glad en daarmee perfect om je radiator mee weg te werken of deze zelfs om te toveren tot een modern stijlobject. Beide materialen geleiden de warmte van je radiator perfect en het rooster aan de bovenkant zorgt ervoor dat de warme lucht kan opstijgen, waardoor het warmteverlies tot een minimum beperkt zal blijven.

2. Hout

Een veel voorkomende soort radiator bekleding is een ombouw van hout. Je koopt zo’n ombouw in de bouwmarkt en kunt deze gemakkelijk zelf in elkaar zetten en monteren. Je kunt ook zelf creatief aan de slag gaan en je eigen, originele, houten radiator bekleding ontwerpen en maken. Zo hebben wij in de slaapkamer een hoofdbord gemaakt om de verwarming heen van laminaat! Deze DIY zal ik jullie later nog eens laten zien.

Hierbij moet je wel even goed letten op de luchtcirculatie, want bij houten radiator bekleding heb je snel last van warmteverlies als de bekleding niet op de juiste manier is opgebouwd. Oh en pas op dat het hout niet te warm wordt. Het blijft immers brandbaar materiaal.

3. MDF

Een ander materiaal voor radiatorbekleding is MDF. Dit materiaal is goedkoop en gemakkelijker te bewerken dan een houten ombouw. Let er bij MDF, net zoals bij houten bekleding, goed op dat je geen warmteverlies creëert. Dit is zonde van je stookkosten en bovendien ook niet goed voor het milieu. Zo hebben wij in de woonkamer gebruik gemaakt van MDF-latten voor de ombouw. Zo kan de warmte er gewoon door en hebben wij geweldige radiator bekleding dat echt iets toevoegt aan ons interieur.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Ook leuk voor jou

ixxi-foto-gogracy1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights