Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

De mooiste poppenhuizen voor meisjes én jongens

Ben jij op zoek naar een mooi poppenhuis? Tegenwoordig heb je keuze uit prachtige exemplaren (of pimp je er gewoon eentje zelf). Maar wat zijn nu echt de mooiste poppenhuizen, waar je kind helemaal weg van gaat zijn?

De favo poppenhuizen van een peuter en kleuter

Als mama van een jongen en een meisje weet ik heel goed wat voor geweldig cadeau een poppenhuis is! Of dat nu is voor een verjaardag, Sinterklaas, Kerst of als kraamcadeau. Zelf hebben we vier verschillende poppenhuizen in huis en er wordt elke dag meegespeeld door zowel onze vierjarige zoon als tweejarige dochter. 

Het begon allemaal met onze zoon. Hij was al snel een echte poppenpapa en dol op de maileg muisjes. Hij speelde ook al snel met zijn gekregen DIY poppenhuis van opa en oma. Het stoere poppenhuis was zijn nachtlampje als baby en nog steeds hangt deze bij zijn bed. En ook onze jongste speelt er graag mee en dan vooral: lampje aan, lampje uit. 

Toen hij één werd stond er daarom ook een pop op zijn verlanglijstje en later kreeg hij een lief kleine boederij om mee te nemen. Het leuke aan dit poppenhuis van Little Dutch in de vorm van een boerderij is dat je het gemakkelijk kan meenemen. En ook perfect dat het niet zo standaard roze huis is. Het allerleukste hieraan: huisje open, huisje dicht. 

Groot poppenhuis

Met de geboorte van onze dochter kon ik amper wachten om een groot poppenhuis voor haar te kopen. Maar jemig! Die prijzen! Zo’n groot victoriaans klassiek poppenhuis is duur. Dus wat dacht ik: ik koop eerst tweedehands een poppenhuis. Het werd het poppenhuis van de Action. Niet het mooiste poppenhuis voor mama, maar dochterlief was er direct weg van. Het poppenhuis heeft namelijk een bel! Ting-dong

Voor haar eerste verjaardag kreeg ze het houten poppenhuis Parisienne en meubeltjes van Petit Amelie. Wederom een groot succes! Dit poppenhuis kan namelijk open en dicht (en heeft een deurtje). En dit houten poppenhuis staat ook nog eens prachtig op haar slaapkamer. Dus ook erg geschikt voor haar interieurgekke mama. Nog een bonus: wanneer ze straks niet meer met poppetjes speelt, kan dit poppenhuis gewoon een boekenkastje worden. Daar hou ik van: mooie spullen die mee groeien. 

De mooiste poppenhuizen voor je peuter

Ik kan je verzekeren dat het voor dreumes of peuter echt niet uitmaakt hoe het poppenhuis eruit ziet. Of deze nu roze is of blauw. Het allerleukste is dat ze er iets mee kunnen, zoals een aanbellen, lampjes aan of een deurtje open en dicht. Het ‘mooie’ is dus echt voor mama en daarbij kijk je het beste bij de poppenhuizen van Little Dutch en Petit Amelie. Beide hebben ook een paar stoere poppenhuizen, die super leuk staan in de jongenskamer. En: de meeste kunnen dicht! Opgeruimd staat netjes. 

Voor bovenstaande poppenhuizen ben je inclusief meubels en poppetjes tussen de 100 en 150 euro klaar. Dit zijn dan vaak pegpoppen of buigpoppetjes. De Maileg muisjes passen er ook perfect in. Heb je een groter budget en zoek je een poppenhuis voor barbies? Wat dacht je dan van dit kasteel!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:

Ook leuk voor jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights