Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

De favoriete boekjes van mijn dreumes (1 – 2 jaar)

Heb jij een dreumes in huis en zoek je een leuk boek voor hem of haar? Ik heb de favoriete boekjes van onze zoon hieronder op een rijtje gezet. Zeker te weten dat ook jouw dreumes van 1 – 2 jaar van deze boekjes gaat genieten!

Onze dreumes is dol op boekjes! Samen lezen doen wij dan ook graag en is ook nog eens goed voor zijn taalontwikkeling. Er zijn trouwens meer redenen waarom voorlezen belangrijk is op deze leeftijd. Maar welk boek is nu leuk voor een dreumes van 1 tot 2 jaar?

Dreumessen van 1 jaar oud zijn misschien al wel dol op boeken, maar zuinig zijn ze er niet op. Ze stoppen die in de mond, happen er stukjes af, kleuren er misschien op en scheuren papieren pagina’s kapot. Dat is zeker iets om mee te nemen als je een boekje uitzoekt en je kiest dus het beste voor een kartonboekje. Verder zijn op deze leeftijd boeken met geluid en flapjes populair. Met die flapjes oefent jouw kind direct zijn fijne motoriek en lijken telkens weer verrast te worden.

Mama kwijt

Het boek ‘Mama kwijt’ is hier echt favoriet! De illustraties zijn mooi, het verhaal is simpel en we hebben er zelfs allemaal gebaren bij (aangezien hij nog niet veel woordjes zegt). Ik vind het fijn dat het geen mega lang verhaal is en hij leuk meedoet met onze ‘gebarentaal’.

 

Even achter mijn oortjes kriebelen

Dit interactief verhaaltje gaat over een konijntje dat naar bed gaat. Ook hier doet hij enthousiast mee met mijn gebaren en kriebelt achter de oortjes en drukt op het lichtknopje. Ik ben in elk geval fan van interactieve verhaaltjes op deze leeftijd. Er zijn trouwens meer boekjes van dezelfde schrijver die ook heel leuk zijn.

 

Tijger, waar ben je?

Flapjesboekjes zijn zeker favoriet op deze leeftijd, maar dit flapjesboek is topfavoriet! Niet alleen bij onze zoon trouwens, ook bij mij. Dit komt vooral doordat de flapjes niet van papier zijn, maar van vilt en goed vastzitten. Ter vergelijking: De flapjes van een Dikkie Dik flapjesboek heeft meneer allemaal kapotgescheurd! En zo’n zoekboekje is ook nog goed voor zijn taalontwikkeling, want hij kan de diertjes ook al goed aanwijzen. Ook in deze serie heb je trouwens meerdere boekjes met elk andere soorten diertjes erin.

 

Dikkie Dik gaat in bad

Dit boekje hebben we gekregen als kraamcadeau en momenteel vindt onze zoon het een super leuk boekje. Het boekje gaat dus niet alleen mee in bad, maar wordt regelmatig gelezen in bed. De plaatjes zijn kleurrijk en het verhaaltje rijmt fijn. Het boekje is wel snel uit, waardoor we het verhaal vaak wel vijf keer achter elkaar lezen.

 

Nijntje aanwijsboek

Dit boek vind ik vooral heel educatief, maar eerlijk is eerlijk: onze zoon sleept er veel mee door de kamer. Zelfs tijdens het eten is hij dit boek aan het ‘lezen’. Het aanwijsboek is een groot boek vol plaatjes. En over dat aanwijzen.. meestal wijst onze zoon naar een plaatje en moeten wij het woord erbij zeggen. Na verloop van tijd vragen wij vaak “en waar is … ? ” En dan wees zoon het plaatje aan. Geen fan van Nijntje? Je kunt ook andere aanwijsboeken vinden, zoals van Woezel en Pip of Rupsje Nooitgenoeg.

 

 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights