Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

De beste cadeautips voor een 2-jarige peuter (waar ze echt blij van worden!)

Ben jij op zoek naar een cadeau voor de 2-jarige verjaardag van een jongen of meisje? Mijn zoon is net een peuter geworden en natuurlijk had ik voor hem een verlanglijstje gemaakt. Ondertussen heeft hij zijn cadeaus al een maand uitgepakt en kan ik je ook vertellen welk speelgoed echt het allerleukste cadeau was voor onze 2-jarige peuter. Benieuwd? Hieronder vind je mijn beste cadeautips voor een 2-jarige peuter.

Kleine kanttekening: dit is absoluut geen complete lijst volop cadeau ideeën. Ik focus mij echt op wat onze zoon leuk vond om te krijgen voor zijn tweede verjaardag.

Loopfiets

Laten we beginnen met het “grote” cadeau dat hij kreeg, namelijk een loopfiets. In plaats van allemaal kleine cadeaus, geven wij hem als ouders elk jaar graag één groot cadeau. Met zijn eerste verjaardag was dit een Wobbel, met Kerst kreeg hij een glijbaan en nu voor zijn tweede verjaardag een loopfiets. Nu moet ik zeggen dat zowel de Wobbel als de glijbaan ook te gekke cadeautips zijn voor een 2-jarige.

Leuk cadeau? Ons oordeel

Hoe mooi en gaaf de loopfiets ook is, ik denk dat het pas met 2,5 jaar echt een succes gaat zijn. Zo heeft onze zoon nu nog maar één keer op de loopfiets gezeten. Waar hij wel direct op gaat zitten om weg te ‘fietsen’ is een driewieler. Dus mocht je niet willen wachten totdat je kind klaar is voor de loopfiets, dan vind ik deze Topmark Kaya 4-in-1 fiets echt een leuk (en goedkoper) cadeau. Deze heeft mijn neefje als kraamcadeau gehad en onze zoon fiets daar nu telkens op als we daar op visite zijn.

Playmobil 123

Bij mijn ouders thuis speelt hij enorm graag met Playmobil en laat dat merk nu ook een serie hebben speciaal voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Logisch dat ik daar direct een paar setjes in diverse prijsklassen op het verlanglijstje heb gezet, inclusief een gave vrachtwagen voor op het strand! Het leuke aan Playmobil is dat het leuk uit te breiden is en je dit dus elk jaar weer iets voor op het lijstje hebt. Een beetje zoals met Duplo of Toet Toet auto’s of Little People. Maar hier thuis speelde hij nooit met Duplo (op de opvang dus wel) en ik ben zelf minder fan van de Toet Toet auto’s (die maken geluid!). Ik stem dus voor Playmobil.

Leuk cadeau? Ons oordeel

Ja! Mocht je niet al een verzameling van iets anders zijn begonnen, dan raad ik je zeker Playmobil om cadeau te geven. Onze zoon heeft vanaf zijn verjaardag elke dag gespeeld met zijn boerderij en wagen. Hij vindt het helemaal te gek! Hij beleeft er hele avonturen mee en ik geniet om hem zo fantasievol te zien spelen. Ik weet zeker dat we dit de komende verjaardagen gaan uitbreiden.

Spelletjes

Op zijn verlanglijstje stond verder twee spelletjes: het Little Dutch hengelspel en Mijn eerste boomgaard van Haba. Sowieso vind ik alles van Little Dutch heel mooi en die laatste werd veel getipt als een leuk cadeau voor een 2-jarige. Daarbij gaan ze steeds meer begrijpen en connecties leggen. Een mooie leeftijd dus om te leren met een spelletje.

Leuk cadeau? Ons oordeel

Het hengelspel was direct een groot succes. Nu is onze zoon ook dol op vissen, dus een hengelspel was een schot in de roos. Mijn eerste boomgaard hebben we eerlijk gezegd nog niet gespeeld, dus daar durf ik nog niets over te zeggen.

Hamerbank

Naast zijn mooie gereedschapskist van Little Dutch stond nu ook de hamerbank op zijn verlanglijstje. Hij wil mij namelijk vaak graag helpen en pakt dan zijn hamer erbij. Nu kan hij naar hartelust hammeren. Eventueel is de xylofoon een leuk alternatief. Maar ja, dat maakt wel meer geluid/muziek.

Leuk cadeau? Ons oordeel

Hij speelt er misschien niet elke dag mee, maar hij vindt het zeker leuk om te doen. Hij gaat dan helemaal los met de hamer of duwt de stokjes gewoon naar beneden met zijn hand. Een mooi cadeau is het in elk geval weer, maar dat vind ik van alles van Little Dutch.

Boekjes

Welke leeftijd je kind ook krijgt, boekjes zijn altijd een goed idee. Dus ook nu hadden wij weer een paar educatieve boekjes op zijn verlanglijstje gezet. Het eerste boekje was er eentje van klein konijn. Hij heeft uit deze serie van Jorg Muhle al het boekje ‘Nog even achter mijn oortjes kriebelen’ en dat is echt één van zijn favoriete boekjes. Daarnaast kreeg hij een leuk boekje met vissen om alle kleuren te leren.

Leuk cadeau? Ons oordeel

De boekjes zijn een hit! De eerste dag moesten de boekjes al 20 keer voorgelezen worden. Het boekje ‘Kleine vis ziet alle kleuren’ is ook echt leuk om voor te lezen, omdat het zo fijn rijmt. Zoon probeert ook de kleuren al te gokken en je merkt echt dat hij ze steeds beter weet. En ‘Nog even een kusje erop’ met klein konijn? Die wordt ook elke dag voorgelezen en als zoon nu een pijntje heeft, komt hij heel schattig om een kusje vragen.

Drinkglazen (en ander servies)

Oké dit is een praktisch cadeau, maar dat mag ook prima op een verlanglijstje staan. Nu ze groter worden, is het ook tijd voor andere bordjes, bestek en glazen. Onze zoon dronk vooral uit een rietjesbeker of een flesje. Nu wilden wij gaan oefenen met drinken uit een gewone beker, maar hadden dus niets plastics in huis. En oefenen met een glas glas.. dat vond ik nog te spannend. Dus toen ik leuke zag van Done by Deer, wist ik dat die op het lijstje moesten komen.

Leuk cadeau? Ons oordeel

Hij is zo blij met dit cadeau! Hij vraagt nu echt om zijn beker en is mega trots om hieruit te drinken. De drinkglazen van Done by Deer vind ik een fijn formaat hebben. Het zijn echt leuke en mooie peuterglazen. Waar dus elke dag uit gedronken wordt. Top tip dus!

Stickers en potloden

Mijn laatste cadeautip zijn knutselspullen! Al stond ook klei op zijn verlanglijstje, is dat hier nog beperkt gebleven tot potloden en stickers. Nu had hij met Kerst al potloden gekregen, maar die worden mega veel gebruikt. Hij is dus al gewoon toe aan nieuwe. En stickers plakken is ook gewoon heel leuk op die leeftijd.

Leuk cadeau? Ons oordeel

De 3-in-1 potloden van Stabilo zijn een mega succes en dus zeker een aanrader. Naast tekenen kun je met deze potloden ook verven en op ramen schrijven. Maar het allerfijnste is nog wel dat deze mama met een natte doek alle potloodstrepen weer zo van tafel/grond/muur/etc kan verwijderen. Die stickers aan de andere kant, die krijg ik er soms wat lastiger af. De stickervellen verstopt ik dus weleens, want onze zoon plakt die echt overal! Plak plak.

Overige cadeautips

Bovenstaande cadeaus stonden dit jaar op het verlanglijstje, maar dat wil niet zeggen dat hij enkel daarvan blij wordt. Hij speelt namelijk ook graag met zijn pop, danst elke dag op muziek en puzzelt erop los. Dus mocht je nog meer cadeautips nodig hebben: wat dacht je dan van een puzzel, muziekinstrument of pop. Ook helpt hij mama maar al te graag in het huishouden, dus een bezem of speelgoedstofzuiger is ook altijd leuk!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.