Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Creatieve babyshower bij Appels & Peren

Gisteren werd mijn lief vriendinnetje Stephanie verrast door een creatieve babyshower! Bij Appels & Peren zaten we met 16 vrouwen te schilderen, stiften, tekenen en stempelen. Zo gezellig, dat ik dit echt even moest tippen.
Na 1,5 uur in de auto (Etten-Leur is voor mij vééééér weg!) kwamen we aan op de locatie van Appels & Peren: een woonshop van de spontane meiden Hilde & Kim, vol leuke en opgeknapte vintage spullen, met daarnaast nog een karakteristieke workshop ruimte.
workshop appels en peren etten leur
De workshop ruimte
Drie uur lang mochten we hier aan de slag met verf, stiften, stempels, sjablonen en aardappels. Zelf wist mijn vriendin trouwens niet dat die dag haar babyshower was. En laat ze nu altijd al geroepen hebben dat ze graag een babyshower bij Appels & Peren wilde! Wat een fijne verrassing toen ze hierheen werd gelokt door haar vriend.
Mmm, lekkere etagère
Maar eerst TAART! En wat een mega stuk kregen we zeg. Verder stond er op tafel ook nog een etagère met allerlei zoetigheid en de thee werd ook regelmatig bijgeschonken. Tijdens de taart konden we eerst even gezellig bijkletsen. Gelukkig maar, want ik had sommige meiden al maanden (en soms zelfs jaren!) niet meer gezien.
Babykleding versierd met textielstiften
Na de mega taart kregen we uitleg van Hilde wat we allemaal gingen maken. Nu waren dit drie verschillende DIY’s. Zo ging een groepje startten met een geboortebord voor in de tuin. Mijn tafelgenoten en ik gingen oefenen met handlettering en kaartjes maken voor in de kinderkamer. De derde tafel ging creatief met textiel aan de slag. Zij versierden onder andere een mini babyuitzet en een leuke vlaggenslinger. Ik kon het natuurlijk niet laten om ook even te neuzen in het winkeltje van Appels & Peren zelf. Maar dat had ik misschien beter niet kunnen doen, ik werd er enorm hebberig van! Allemaal zulke leuke spulletjes. Echt helemaal mijn smaak.. en hou je dan maar eens in om niets mee naar huis te nemen. Hilde en Kim knappen hier trouwens ook oude meubels op, waardoor je hier echt unieke vintage spullen kunt vinden. Zeker eens een kijkje waard. We waren hier alleen niet om te shoppen, dus hop weer terug naar de tekentafel. Terwijl ze aan de ene kant het geboortebord aan het schilderen waren en aan mijn andere kant rompertjes versierden met aardappelstempels (Oh, daar waren dus die aardappels voor!) ging ik aan de slag met een stencil en pen om schattige kaartjes te creëren om op te hangen in de kinderkamer. Nu vind ik het altijd leuk om dingen zelf te maken, maar ook voor niet-creatievelingen was deze workshop leuk. Het is namelijk vooral een stencil overtrekken en daarna overtekenen met pen, verf of een stift. Zo kon echt iedereen iets moois creëren en wat een toffe dingen zijn er ook gemaakt! En misschien nog wel het allerleukst was dat alles mooi ingepakt met de zwangere werd meegeven. Zo kon Stephanie de cadeautjes thuis samen met haar vriend uitpakken. Hoe leuk is dat! Gewoon een soort tweede feestje 🙂
De zwangere creabea zelf. Druk bezig met haar geboortebord.
Ken jij een zwangere DIYer? Organiseer dan ook zeker een creatieve babyshower en maak zelf je cadeautjes. Ik vond het een erg leuk idee en het paste ook echt bij haar. Woon je nu niet in de buurt van Etten-leur (zoals moi) kun je dit denk ik ook prima (lekker low budget) thuis doen als je genoeg ruimte hebt. Je moet dan alleen wel even alle materialen in huis halen.
Een eigen gemaakt kaartje

Meer over de creatieve babyshower bij Appels & Peren lees je op hun website »

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights