Buitenmuur verven? Zo doe je dat!

Posted on 1 min leestijd 29 views
Ook de buitenmuren hebben weleens een likje verf nodig. Of misschien wil je gewoon eens een ander kleurtje (zoals wij in de tuin). Hoe dan ook; als je de buitenmuur gaat verven zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

  1. Bereid jezelf goed voor (koop een kwast, pak een krukje, etc.)
  2. Bereid de muur goed voor (schrobben met een staalborstel, hogedrukreiniger eroverheen en fiks de gaten)
  3. Koop de juiste verf voor de klus! (buitenlak voor houten muren en muurverf voor buiten voor stenen muren)
  4. Verder is het nog belangrijk om de grond te beschermen met doeken (of een mat 😉 ) en impregneer de stenen met speciaal fixeermiddel.

Daarna is het eigenlijk slechts een kwestie van verven. Gewoon zoals je binnen ook hebt gedaan, maar dan met speciale verf voor buiten. Je kan hiervoor een blokkwast of een vachtroller gebruiken. Die roller zou sneller moeten werken, maar die had ik niet liggen. Dus zelf heb ik alles gewoon even goed met de kwast gedaan.

Ik gebruikte om de buitenmuur te verven eerst Histor Exterior muurverf, maar voor de laatste muurtjes heb ik gewoon muurverf voor buiten van de Karwei gepakt. Die was alleen wat dunner en dekte minder goed. Als je het er graag in 1 keer op wilt hebben, dan zou ik dus de verf van Histor pakken. Zit er al een laag op en zoek je budget verf, dan is die van de Karwei ook dikke prima.

Groetjes

Wil jij niets missen? Abonneer op de nieuwsbrief

Voer je email adres in en ontvang naast de nieuwste content ook exclusieve tips.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.