Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

De boom in met de Gibbon Experience

Heb jij altijd al als Tarzan (of in mijn geval Jane) door de bomen willen vliegen? Dat kan dus gewoon in Laos met de Gibbon Experience!

Zelf wilde ik niet per se door de jungle slingeren hoor, maar ik droomde als kind wel altijd van een boomhut. Jammer genoeg hadden we nooit ene goede boom in de tuin, dus die boomhut is er nooit gekomen. Maar toen ik las over de Gibbon Experience begon ik helemaal te stuiteren. Bij deze excursie slaap je namelijk in de hoogste boomhutten ter wereld! Nou, dat moest en zou ik natuurlijk doen.

Dag 1

Vroeg in de morgen moesten we verzamelen bij het kantoor van de Gibbon Experience en we bleken al snel niet de enige Nederlanders te zijn die mee de bossen in gingen. Super grappig eigenlijk, want verder waren we in Laos eigenlijk nog geen Nederlanders tegengekomen.

Na een kort filmpje met veiligheidsinstructies en uitleg over de excursie zelf, vertrokken we in een jeep richting het nationaal park. We reden langs prachtige landschappen, over modderwegen en door een rivier naar een klein dorpje. Hier bleek het startpunt te zijn van onze wandeling.

Gibbon Experience Laos Go Gracy reisblog
Daar gaan we dan!

Want voordat we door de jungle konden slingeren, moesten we eerst een flinke hike maken. En ook al hadden we gekozen voor de Classic (omdat de Waterfall en Express veel zwaarder moesten zijn) had ik het zwaar. Het was immers warm, mijn broek plakte aan mijn benen en het was warm!

Nee, een berg op wandelen is gewoon niet mijn favoriete activiteit. Ik was dan ook erg blij toen we gingen ziplinen. De rest was een beetje zenuwachtig en vond het best spannend om aan een lijn te gaan hangen op 40 meter hoogte, maar ik kon niet amper wachten. Dan hoefde ik namelijk even niet te lopen 😉

Dus ondanks mijn hoogtevrees ging ik als een speer. Of nou ja.. totdat ik stil hing in de lucht. Daarna was het aan mijn armspieren om mij naar de kant te trekken. Poeh, dat was bijna nog erger dan hiken. De volgende keer zorgde ik er dus voor dat ik meer vaart had. Gaan met die banaan!

Na een paar keer ziplinen, kwamen we aan in onze boomhut. Hier zouden we dan twee nachten verblijven samen met ons groepje. Onze gids wilde ons hier al achterlaten, maar ik wilde nog meer! En ik kreeg het nog voor elkaar ook dat ik mee mocht naar de keuken. Dus hop, ik deed mijn teugje weer aan en ik ging mee. En zo moest ik ook weer lopen en klimmen. Bleh. Maar wel erg leuk om met de locals ergens in een berghutje te koken. En zo kon ik ook het eten brengen en zipten zo onze boomhut binnen met één hand!

Op de grond genoten we van het (mede dankzij mij natuurlijk) lekkere eten en daarna speelden we nog uren spelletjes met elkaar. We sliepen namelijk met z’n zevenen in de boomhut, waarvan zes uit Nederland, en dat was echt zo lachen. Wat een gezellige groep hadden wij. Dat maakten de ervaring ook extra mooi.

Gibbon Experience Laos Go Gracy reisblog
De gezellige bende

Rond een uurtje of acht was het ondertussen pikkedonker in de jungle en we waren ook allemaal bekaf. Dus doken we allemaal onder ons tentje en binnen een paar minuten was ik aan het ziplinen door dromenland.

Dag 2

De volgende ochtend was ik al vroeg wakker, want ik wilde super graag een gibbon spotte. Dus ik lag met mijn hoofdje buiten de tent te zoeken door mijn verrekijker. Het enige wat ik zag was echter witte dichte mist. Maar ik heb de gibbon wel gehoord! Denk ik. Ja! Ik heb zeker de gibbons gehoord.

Gibbon Experience Laos Go Gracy reisblog
Mijn uitzicht

Na het ontbijt gingen we op pad en gingen we heel veel ziplinen! We bezochten tevens de andere boomhutten. Ze hebben er namelijk aardig wat, maar wij sliepen uiteraard in de grootste 😉

Onze boomhut

Terug in onze boomhut dook ik onder de douche en dat was denk ik wel de meest bijzondere ervaring van alle drie de dagen. Douchen in de buitenlucht, bijna 40 meter hoog, in een boom, met een pracht uitzicht! Daar moest ik natuurlijk ook een foto van hebben haha.

Gibbon Experience Laos Go Gracy reisblog
Het prachtige uitzicht!

Dag 3

De volgende dag stond in het teken van heel veel ziplinen! Eerst probeerden we natuurlijk weer ’s ochtends vroeg gibbons te spotten, maar ook deze morgen zat het helemaal dicht. Dat vond ik echt zo jammer. Gelukkig kon ik de gibbons even helemaal vergeten door urenlang nog even door de bomen te glijden. Wat leuk is dat ziplinen toch. En ik mocht zelfs een keertje van mijn vriendje met zijn 360 camera van boom naar boom zoeven. Zo grappig!

Daarna was het echter echt klaar en moesten we weer terug naar de bewoonde wereld. Hiken naar beneden ging mij gelukkig een stuk makkelijker af en eenmaal terug in Huay Xai gingen we samen met een paar boomhutgenoten gelijk door naar Thailand.

Op naar de volgende bestemming van onze rondreis: Chiang Rai.

Wil jij ook de boom in met de Gibbon Experience? Boeken kan online »

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights