Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Blender of staafmixer, welke moet je kiezen?

Milkshakes! Ik ben er dol op. Om ‘echte’ milkshakes (met melk dus) te maken, had ik een blender. In de verleden tijd dus, want mijn geliefde blender heeft het begeven. Nooooo (more milkshakes)!! Tijd voor een nieuwe blender.. of toch een staafmixer?

Met een blender ben ik bekend en ik weet precies wat je ermee kunt maken: milkshakes! Mijn vriendinnen zijn echter helemaal #teamstaafmixer. Blijkbaar kan je daar echt van alles mee, zoals soep maken of babyhapjes (niet dat ik dat nodig heb) en zelfs mayonaise. De grote vraag blijft echter; kan je er ook lekkere milkshakes mee maken?

Daarbij lees ik ook dat een staafmixer flink wat spatten op de keukenkastjes en muren veroorzaakt. De tomaten zouden alle kanten opvliegen bijvoorbeeld. Dit komt omdat op een blender natuurlijk een deksel zit en een staafmixer zet je gewoon ergens in. Een blender is aan de andere kant een stuk groter, neemt meer ruimte in en je moet meer afwassen.

Het verschil tussen een blender en een staafmixer

Een blender is in theorie gewoon een kan met een deksel en onderin een paar mesjes, die je op een motor zet en zo smoothies en shakes kan maken. Soepel en puree kan eventueel ook, maar dan moet je dus vaak eerst alles in de blender pureren en dan overgieten in een pan en opwarmen. Dat betekent dus inderdaad meer afwas. Plus die kan heeft een maximale inhoud. Heb je meer nodig? Dan moet je elke keer opnieuw de blender vullen en je maaltijd ‘blenderen’.

Een staafmixer aan de andere kant is een soort staaf, vandaar de naam natuurlijk, met aan de ene kant mesjes en aan de andere kant een handvat met daarin een motortje. Een stuk kleiner dus dan een blender, plus je krijgt er vaak nog een hakmolen en andere accessoires erbij, waardoor je ook noten kunt hakken bijvoorbeeld. Ze zeggen dat het echt een geweldig ding is voor het maken van soepen en babyhapjes, maar je kunt er ook  verse slagroom mee kloppen (lekker voor op die milkshakes) en sausjes, hummus, pesto, tapenades meemaken. Het voordeel, je kunt de staafmixer overal gewoon inzetten, waardoor je enkel de staafmixer even hoeft om te spoelen. Het nadeel, het kan dus overal heen spatten omdat er natuurlijk geen deksel op kan.

Blender versus staafmixer

Best lastig dus eigenlijk, maar allebei vind ik ook weer zonde van de centjes en ruimte. De meeste zeggen echter toch echt voor de staafmixer te gaan als ze moeten kiezen. Via mijn poll op facebook was het zo’n 43% voor de blender tegen 57% voor de staafmixer.

Welk team ben jij? #teamblender of #teamstaafmixer? En waarom?

Ben jij er al uit? Volgens de consumentenbond zijn dit de beste keuzes voor een blender of staafmixer:

Bosch MSM67140 ErgoMixx Staafmixer
Bosch MSM67140 ErgoMixx Staafmixer
Philips HR3555/00 Viva Collection Blender
Philips HR3555/00 Viva Collection Blender

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights