Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Binnenkijken in ons kidsproof kersthuis!

Vandaag geef ik jullie een kijkje in ons huis in kerstsfeer. Zelf vind ik de feestdagen altijd zo gezellig. Vooral het versieren van de kerstboom vind ik zo leuk. Dit jaar was ik best laat met decoreren, omdat we eerst niet zoveel wilde versieren. We hebben immers een klein klauterend wezen rondlopen in huis, die al aardig wat kerstballen uit de kerstboom van oma heeft gehaald. Toch kon ik het niet laten om alsnog uit te pakken. Samen zijn we dan ook aan de slag gewoon om ons huis te decoreren op een kidsproof manier. En ik vind ons kersthuis zo knus geworden!

Zoals jullie eerder hebben kunnen zien, hebben wij dit jaar geen echte kerstboom in huis. Sterker nog, we hebben helemaal geen boom staan. Aangezien onze zoon nu anderhalf jaar oud is, hebben wij een gekozen voor een alternatieve kerstboom op de muur. Het kerstboomdoek is een DIY en kun je gemakkelijk zelf maken.

Maar ook al is de boom een wanddoek, er horen natuurlijk wel cadeautjes onder! Al ben ik benieuwd hoe lang die ingepakt onder de boom blijven liggen.

Binnenkijken in een kidsproof huis kerst

Kerstslinger

Toch vond ik het een beetje kaal zonder een echte kerstboom. Daarom koos ik om dit jaar een guirlande neer te leggen in de vensterbank. Dit hebben mijn ouders ook en dat is zo sfeervol! En tijdens het stylen van de kersttafel kan ik deze ook gemakkelijk gebruiken als center piece. Overigens ben ik in totaal 3x naar een tuincentrum geweest, voordat ik later mijn vriend erom stuurde. Ik kon maar niet beslissen welke het mooiste was. Ik ben niet voor niets een Weegschaal.

De hoogte in

De guirlande versierde ik met kerstballen. Maar dan wel met plastic kerstballen, die bestand zijn tegen de grijpgrage handjes van onze zoon. De breekbare kerstballen hing ik op een plek waar hij niet bij kan: aan een stang aan het plafond. Je kan hiervoor natuurlijk ook simpel een tafelklem voor gebruiken. Op tafel zetten ik een paar kerstboompjes neer. Het witte glinsterboompje komt bij de Intratuin vandaan en de groene vond ik bij de HEMA. En natuurlijk mochten ook de kaarsjes niet ontbreken. Inclusief een paar op batterijen. Dat is een stuk veiliger met een op-tafel-klimmende-dreumes in huis.

Flink uitgedost

Misschien kwam het wel doordat de eerste kerstfilms op Netflix kwamen, maar ik wilde dit jaar opeens flink uitdossen. Ik wilde ook zo’n prachtig versierd huis, zoals in de film. Lekker Amerikaans, maar dan wel met stijl natuurlijk. Dus hop, een kerstkrans op de schouw en ik bestelde nog een kerstslinger via Bol. Met deze slinger versierden we de balk in de keuken. Lichtjes eromheen en om het af te maken hing ik er nog een paar kerstornamenten aan. Het resultaat is echt zo kerstig! Wil je trouwens meer weten over onze achterwand in de keuken? Lees dan zeker deze blog even door.

In onze zithoek mocht mijn kerstboom kussen natuurlijk niet ontbreken! Dit kussentje kun je ook zelf naaien aan de hand van deze video tutorial. Het andere kussentje is nieuw en scoorde ik in de uitverkoop van de HEMA.

Groen, wit en zilver

Vorig jaar ging ik voor goud, maar dit jaar kies ik voor zilver. Deze kleur combineer ik verder met witte kerstballen en groene tinten. Perfect voor een Botanisch Scandinavische kerstsfeer. Het resultaat is een beetje een tegenhanger van het kersttrend Dark Island en ik noem het Bright Island (lol). Het leuke is nog, dat ik de witte en zilveren kerstballen al in huis had. Ik heb enkel een setje in de kleur pastelgroen erbij gekocht dit jaar.

Op het tv-meubel zette ik mijn nieuw geverfde houten kerstboompje neer en een Little People kerststal. Deze kersttal heeft mijn zoontje gekregen voor Sinterklaas. Super leuk en hij speelt er heel lief mee. Boven het tv-meubel legde ik een lichtslinger neer op batterijen van de Action en een paar houten boompjes van de Wibra. Het lichtgevende huisje heb ik een paar jaar geleden gekregen, maar zag ik laatst weer liggen bij de Kruitvat.

Warm licht

Bij een kersthuis horen natuurlijk lichtjes en kaarsen. Dat vind ik tenminste. Wij hebben daarom ook een paar kaarsjes neergezet. Op de vensterbank bij ons binnenraam bijvoorbeeld. De DIY lantaarns staan hier super leuk en de oude blikken passen zo gepimpt mooi in mijn kerstthema van dit jaar. Plus, het is een zero-waste DIY.

Ik heb ook kaarsen in de open haard neergezet. Zo kunnen we alsnog de open haard aansteken voor de gezelligheid, zonder dat hij zich kan verbranden aan de haard. Dat wordt waarschijnlijk nog een dingetje, want hoe leer je een dreumes om niet aan het glas te zitten? Of sowieso ergens vanaf te blijven? Tips zijn welkom! Want volgend jaar hoop ik toch echt weer een kerstboom neer te zetten met ballen erin (en dus niet op de grond 🙂 ).

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark


Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/post-navigation.php on line 620

Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/skins/post-comments-custom.php on line 347

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.