Betonlook muur: welke betonverf moet ik kiezen?

SHARE:

Nog steeds krijg ik veel de vraag naar mijn betonlook muur. Hoe creëer je zo’n betonlook? Wat voor verf heb ik gebruikt? En kun je ook betonverf krijgen in andere kleuren? Vandaag vertel ik je alles over de betonlook muurverf, die ik zelf heb gebruikt en ook wat je andere opties zijn betreffende betonverf.

Wat is betonverf?

Om jouw muur een stoere betonnen look te geven, kun je dus gemakkelijk met betonverf aan de slag. Dit soort muurverf is vaak een wat dikke verf dat uiteindelijk zorgt voor een betonlook effect. Dit komt doordat in de meeste betonverf kleine balletjes of korreltjes zitten. Hierdoor krijg je als je de verf uitsmeert op de muur een soort structuur dat uiteindelijk doet denken aan uitgesmeerd beton.

Betonlook effect creëren met verf

Naast die korreltjes creëer je tevens een betonlook effect door de manier dat de verf wordt aangebracht. Of dat nu is met een blokkwast of een spatel, de verf wordt een stuk ‘ruiger’ op de muur aangebracht. Ook hierdoor ontstaan vegen en kleurverschillen: iets wat je misschien niet wil bij een strak geverfde muur, maar wel bij een stoere industriële betonlook.

Welke verf voor een betonlook?

Welke betonverf maakt hierdoor niet eens zoveel uit. Al heb je betonverf met meer korreltjes en minder korreltjes. Beide geeft natuurlijk een ander effect. Ook heb ik instructiefilmpjes gezien dat mensen gewoon met een donkere en lichtere kleur grijs aan de slag gaan op de muur. Ondanks dat je dan een soortgelijk gewolkt effect krijgt, vind ik dit zelf iets te glad en te strak.

Ben jij op zoek naar betonverf? Ik heb hieronder de populairste muurverf voor je op een rijtje gezet, waarmee je zelf gemakkelijk een betonlook muur maakt:

Optie 1 – ‘t Stilleven Suède Stone muurverf

Zelf koos ik voor de decoratieve Suède Stone muurverf van ‘t Stilleven. In deze muurverf zitten speciale deeltjes die een vleug effect creëren zoals op suède of beton. Van hetzelfde merk is er ook nog een speciale beton muurverf, maar ook hiervoor moest je met een spatel aan de slag. Ik wilde het graag gemakkelijk houden en ik vind het eindresultaat ook nog eens veel mooier! Het enige nadeel met de andere opties is dat deze muurverf beschikbaar is in slechts 6 kleuren. Het voordeel: er zit veel meer structuur is en uit ervaring weet ik dat het super gemakkelijk is aan te brengen op de muur.

Benieuwd hoe je betonverf gemakkelijk kunt aanbrengen? Bekijk dan de video of lees de blog:

Optie 2 – Le Noir & Blanc Nuance muurverf

Deze verf wordt enorm veel gebruikt voor een betonlook muur. Begrijpelijk ook, want de kwaliteit is goed en je kunt het gemakkelijk aanbrengen op de muur. Daarbij is de Nuance muurverf van Le Noir & Blanc in diverse mooie kleuren te verkrijgen en fijn dik qua structuur. Hierdoor kun je met deze verf in 2 lagen een sleets effect creëren en door kris-kras met een blokkwast te verven mooie kleurnuances laten ontstaan. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk dan eens binnen bij Kim van By Mik.

Optie 3 – Pure & Original Marrakech Walls muurverf

De Marrakech Walls muurverf van Pure & Original is een andere verf, die veel wordt gebruikt om een betonlook effect te creëren. Deze verf is tevens lekker dik en heeft ook een beetje een fluwelen uitstraling. De Marrakech collectie is verder verkrijgbaar in 100 tinten! Het nadeel vind ik alleen dat deze verf heel veel werk is. Je moet immers aan de slag met een spatel en een schuursponsjes voor echt een gaaf resultaat. Niet echt gemakkelijk dus voor de meeste thuisklussers.

Naast betonverf heb je nog meer opties om de muur een mooie industriële uitstraling te geven. Zo kan je de muur direct laten stuccen met betonstuc / betoncirce) of behangen met behang met een betonlook.

Meer inspiratie voor beton in huis? Bekijk dan ook eens deze DIY’s:

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

Ook leuk om te lezen

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.