Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Klussen & VerbouwenBehangen: alles wat je als beginner moet weten!

Behangen: alles wat je als beginner moet weten!

behang: alles wat je moet weten over behangen

Behang is een populaire en simpele manier om jouw interieur te transformeren! Wil je meer sfeer in huis? Heeft de ruimte wat structuur nodig? Op zoek naar een eyecather? Of wil je een kamer opfleuren? Doordat er zoveel verschillende soorten en kleuren behang te koop is, is het een eenvoudige en goedkope manier op jouw huis een makeover te geven. 

Wil jij graag behang in huis? Hieronder kom je alles te weten over behangen. Je leert welke soorten behang er zijn, krijgt handige tips voor het kopen van behang en weet straks precies hoe jij zelf kan behangen als een pro!

Soorten behang

Wist je dat er verschillende soorten behang bestaat? Er zijn veel verschillende soorten behang beschikbaar, waaronder papierbehang, vinylbehang, glasvezelbehang en vliesbehang. Verder kan het behang een structuur hebben of gewoon glad. Je hebt behang dat je zelf moet insmeren met behanglijm, behang waarbij je juist de muur moet insmeren met behanglijm en zelfklevend behang waarbij je geen behanglijm nodig hebt. Verder heb je nog effen behang, patroonbehang, strookbehang en fotobehang

Elk type behang heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Papierbehang is bijvoorbeeld relatief goedkoop, terwijl vinylbehang waterbestendig is en daarom geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Kies het behang dat het beste bij jouw specifieke situatie past. Advies over het juiste soort behang vind je hier. 

Behang uitzoeken

Nu je weet wat voor soort behang geschikt is, is het tijd om behang uit te zoeken en te kopen voor jouw ruimte. Hier zijn een paar factoren belangrijk: kleur, patroon en textuur. 

En aangezien er zo enorm veel te koop is, hier wat inspiratie om de zoektoch makkelijker te maken:

Goedkoop behang

Misschien heb je het al gemerkt: behang kan aardig duur zijn. Gelukkig is er ook mooi goedkoop behang. Ons behang in de babykamer is bijvoorbeeld gekocht bij Kwantum. Ze hebben regelmatig de aanbiedigen 3+1 gratis. Een andere goede webshop voor goedkoop behang is behangkoopjes

Tip! Bij het kopen van het behang is het slim om rollen te kopen met hetzelfde batchnummer. Hierdoor is de kans op kleurverschillen nihil. Lees hier meer tips bij het kopen van behang

Zelf behangen

Behangen is een klus die je gerust zelf kunt doen! Zelf heb ik al heel wat muurtjes behangen en heb al mijn tips & tricks voor je verzameld. 

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de muur schoon en droog is, en dat alle oneffenheden zijn verwijderd. Vul gaten en scheuren op met vulmiddel en schuur de muur vervolgens glad. Als de muur erg vuil is, kan het nodig zijn om deze eerst te reinigen met een schoonmaakmiddel.

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om het juiste gereedschap in huis te hebben. Dit omvat onder meer behanglijm, een behangtafel, een behangborstel of -roller, een stanleymes, een behangschaar en een plamuurmes. Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen hebt voordat je begint met behangen.

 

 

Als je alles hebt voorbereid, kun je beginnen met het behangen zelf. Meet eerst de hoogte en breedte van de muur op en snijd vervolgens het behang op maat. Breng vervolgens de behanglijm aan op het behang en laat deze een paar minuten intrekken. Plaats vervolgens het behang op de muur en druk het goed aan met behulp van een behangborstel of -roller. Snijd vervolgens het overtollige behang weg met een stanleymes of behangschaar.

 1.  
 1.  
2 videos
BEHANGEN: Zo doe je dat! | Klus tutorial | Klussen voor beginners
07:00
BEHANGEN: Zo doe je dat! | Klus tutorial | Klussen voor beginners
BEHANG MET PATROON: Zo doe je dat! | HOW TO
09:42
BEHANG MET PATROON: Zo doe je dat! | HOW TO

Tips & tricks

Hieronder vind je nog een aantal tips en tricks om het behangen makkelijker te maken:

   • Begin in het midden van de muur en werk naar de zijkanten toe

   • Zorg ervoor dat het behang goed aansluit op de randen van de muur

   • Laat het behang altijd een paar minuten intrekken voordat je het aan de muur bevestigt

   • Verwijder overtollige lijm direct met een vochtige doek

  Behang verwijderen

  Ben je het behang op de muur beu? Haal het behang er dan gewoon af! 

  Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

  Hoi, ik ben Grace

  Ook leuk

  Volg mij

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door MonsterInsights