Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

WooninspiratieRuimtesBadkamerBadplank maken: zo doe je dat zelf!

Badplank maken: zo doe je dat zelf!

Zelf vind ik het heerlijk om even rustig te ontspannen in bad. Even een momentje voor mezelf. Met een boek of filmpje, iets lekkers en een drankje. Maar waar laat je het allemaal? Ik zet het gewoon op mijn zelfgemaakte badplank van hout!

Wil jij ook graag zelf een badplank maken? In deze video tutorial laat ik je zien hoe je zelf simpel en snel een badplank van hout kunt maken.

Zelf een DIY badplank maken

Een badplank, badrekje of badbrug; het is eigenlijk gewoon een plankje dat je op de badrand legt. Het leuke aan een badplank is dat je er allerlei spulletjes op kunt zetten. Super handig! En je kunt deze ook prima zelf maken. Het is zelfs een hele simpele DIY! En je bent met een tientje klaar. Dus hop, aan de slag!

Benodigdheden:

 • Houten plank: ik koos voor een vlonderplank, maar je kan natuurlijk ook een eiken plank kopen.
 • Zaag
 • Accuschroefmachine
 • Schroeven
 • Beits (voor vochtige ruimtes of buitenbeits)
 • Potlood
 • Rolmaat

Badplank tutorial: stap voor stap

Benodigde tijd: 15 minuten.

 

 1. Meten is weten

  Allereerst pak je natuurlijk de rolmaat en is het tijd om de maten te bepalen. Welke lengte heb je nodig en hoe breed wil je jouw badplank hebben. Meet het bad op de plek dat je het badplankje wil hebben. Let op: meet de binnenkant van je bad én de buitenkant van je bad inclusief de rand.

 2. Op maat zagen

  zaag vervolgens de plank(en) op maat (of laat het op maat zagen in de bouwmarkt). Wat over is zaag je in de lengte door midden. Dit resthout kun je gebruiken als een soort voetjes / schotjes. Hiermee zit het badplank straks ‘vast’ en kan het niet van de badrand glijden.

 3. Bevestig de stukken hout aan elkaar

  Houd aan beide kanten een potlood of stukje hout tussen de twee planken en schroef de resthoutjes vast aan de onderkant van je plank.

 4. Afwerking

  Tot slot beits of lak je de badplank in de gewenste kleur. Let er wel even op dat de beits of verf geschikt is voor vochtige ruimtes en dus tegen wat gespetter kan.

 5. Bad vol laten lopen

  En dan is het tijd om in bad te gaan en te genieten!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark.

tags:

Hoi, ik ben Grace

Ook leuk

Volg mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights