Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Achterwand van de keuken: what to do?

Help! Ik heb geen idee wat ik moet doen met de achterwand van de keuken. Dat is ook het lastige met twee weegschalen in huis. We kunnen gewoon geen beslissingen maken. Hopelijk kunnen jullie ons helpen een keuze te maken.

Achterwand opties

Tegels, tegels en nog eens tegels. Dat is wat je eigenlijk het meeste zie en hoor. En ja, ook ik wilde eerst gewoon een rijtje tegels in de keuken. Echter het ‘past’ niet bij ons. Daarbij blijven die voegen ook niet eeuwig wit en tegels vervang je niet zo makkelijk. Dus tja.. dat wordt ‘em niet. Een tweede optie was een RVS plaat. Maar ondanks dat dit erg praktisch en best een budget oplossing is, is het niet mijn smaak. Niet voor mij dus. Daarna heb ik nog gedacht aan plexiglas met een eigen foto. Maar welke foto dan? Keuzes, keuzes. Gewoon een kunststof achterwand leek de beste optie. Mijn enige bedenking: je kan het niet zomaar even vervangen als je het beu bent.

De keukenmuur verven

Na lang wikken en wegen hebben we besloten de keukenwand ‘gewoon’ te verven. Gewoon omdat het makkelijk is, budgetvriendelijk en we kunnen het zo vaak veranderen als we het zelf willen. Gelukkig is er tegenwoordig goede schrobvaste muurverf die je dus gewoon kan poetsen met een natte doek. Of misschien kiezen we wel voor krijtverf. Dan kunnen we gelijk ons boodschappenlijstje op de muur schrijven. Lijkt mij dus echt super tof!

Één probleempje echter.. welke kleur?

We hebben een paar (of twintig) kleurstaaltjes gehaald en dit is (voor nu) onze top 4. Welke kleur vind jij het mooist?

Oh, en voor de beeldvorming. Het gaat om deze keukenmuur:

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

1 reactie

  1. Emma
    23 september 2022

    Het is inderdaad waar dat er tegenwoordig goede verfsoorten te koop zijn die je met een doek schoon kan maken als het nodig is. Dat is erg handig voor de keuken! Mijn vriend en ik willen onze keuken ook opknappen. Waarschijnlijk laten we de keuken lakken, zodat we er weer jarenlang mee vooruit kunnen. Succes met het bepalen van de kleur voor jullie keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights