Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

9 tips voor een DIY Cake Smash fotoshoot thuis

Een cake smash is kortgezegd een fotoshoot waarbij een baby helemaal los mag gaan op een mooie taart en overgewaaid uit Amerika. Ter ere van hun eerste verjaardag mag een baby tijdens zo’n cake smash lekker graaien in een taart, erop meppen (smashen) en alles lekker ondersmeren. Dit levert de leukste foto’s op met kleine baby’s helemaal onder de taart in een mooie setting.

DIY cake smash

Zo’n fotoshoot kun je dus ook zelf thuis doen. Je hebt er eigenlijk enkel een baby en een taart voor nodig. Maar natuurlijk wil je het ook een beetje mooi aankleden en waar haal je nu een mooie budgetproof taart vandaan? Met deze tips worden de eerste verjaardagsfoto’s van jouw baby helemaal leuk!

Tip 1: Doe van te voren inspiratie op

Op Pinterest staat het vol inspiratie voor een Cake Smash. Kijk naar wat jij mooi vindt; is dat een lege achtergrond? Is dat juist met veel ballonnen? Wil je vooral wit of liever kleur?

Tip 2: Kies een outfit uit

Wat trek je jouw baby aan? Wil je enkel een luierbroekje of een heel schattig pakje inclusief tule rok of vlinderdasje? Je hebt ook leuke rompers met opdruk speciaal voor de eerste verjaardag. Zelf koos ik voor een stoere outfit met bretels.

Tip 3: Versier je eigen taart

Een mooie taart voor je Cake Smash maak je verder gewoon zelf. Ben je dol op bakken, dan kun je zelf een taart of grote cupcake bakken. Ben je meer van het versieren, dan het bakken? Met de dripcake van de Hema kun je heel eenvoudig prachtige taarten creëren zonder dat het je veel geld kost. Zelf versierde ik deze taart met macarons en maakte het af met een houten taarttopper van Partydeco. Hier vind je nog 3x Hema dripcake voorbeelden.

Tip 4: Bepaal waar je de foto gaat maken

Zorg ervoor dat je hier genoeg ruimte heb om te bewegen en er genoeg licht is. Een handige plek is bijvoorbeeld bij een groot raam. Bedenk ook dat de grond vies gaat worden. Je hoopt immers op een flinke puinhoop voor die ene leuke foto. Wil je dit liever niet? Leg dan een zeil op de grond om je vloer te beschermen of verhuis naar je tuin.

Tip 5: Knutsel een achtergrond

De achtergrond maakt je cake smash foto helemaal af. Zelf koos ik voor mijn eigen DIY vlaggenlijn van stof om als backdrop te gebruiken. Verder lagen er ballonnen op de grond, inclusief natuurlijk een grote 1. Heb je een onrustige achtergrond? Dan kun je een tafelkleed ophangen als effen achtergrond. Je kunt verder ook kiezen voor sterren op de muur of mooie bloemen. Ook een (tipi)tentje kan perfect dienen als aankleding.

Tip 6: Begin na het slaapje

Want elke mama weet; een baby die moe en/of hongerig is, werkt echt niet mee en is humeurig AF!

Tip 7: Begin met ‘schone’ foto’s

Begin eerst met een paar ‘schone’ foto’s met alleen de taart (dat kan prima tijdens het slaapje) en een paar met alleen je baby. Zo kan je baby ook even wennen aan de camera en alle versiering om hem of haar heen.

Tip 8: Wees voorbereid op een baby die niet wil

Een baby kun je nu eenmaal niet sturen of iets laten doen ‘voor de foto’. Wees hierop voorbereid en laat het gewoon gebeuren. Ook als het niet gebeurt.

Tip 9: Zet een badje klaar

Nadat ze lekker vies zijn geworden van de taart en slagroom, is het tijd voor een badje. Ook dit moment wordt vaak op de foto gezet en levert ook leuke foto’s op van een baby in een badje met een snoet vol slagroom. Super leuk natuurlijk om te hebben en je baby is ook direct weer lekker schoon.

Play Video

ONZE DIY CAKE SMASH FOTOSHOOT

Laatst heb ik zelf een cake smash fotoshoot georganiseerd thuis. Ik keek hier ook enorm naar uit. Ik had van te voren al inspiratie opgezocht, de decoratie besteld, vlaggetjes gemaakt en de taarttopper uitgezocht. Onze zoon is over het algemeen ook een enorme smulaap en ik kon niet wachten om zijn gezichtje te zien bij het proeven van de taart. Dat zou namelijk zijn eerste keer suiker worden!

De DIY cake smash liep hier helemaal anders. Jake vond de taart helemaal niets en de ballonnen doodeng. Alsnog zijn de foto’s leuk geworden, maar de taart bleef bij onze cake smash heel. Zo zie je maar; met baby’s weet je maar nooit.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.