Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

8 tips voor een industrieel interieur met een klein budget!

Wil je graag een industrieel interieur, maar heb je geen geld voor een stalen deur, beton stuc of grote industriële lampen? Met deze 8 tips geef je jouw huis een industriële uitstraling zelfs met een klein budget!

De industriële stijl vindt zijn inspiratie in de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Hierin heeft praktisch nut voorrang op esthetica en overbodige versieringen: het resultaat stoere robuuste en minimalistische ruimtes.

Je herkent een industrieel interieur vooral aan het gebruik van rauwe materialen en sobere kleuren (vaak in combinatie met één felle kleur). Tafels van steigerbuizen, bakstenen muren en betonnen accessoires zijn tevens typerend voor deze woonstijl en absolute must-haves.

Budgetvriendelijke tips voor een industrieel interieur

Dat ruige en minimalistische van de industriële woonstijl maakt het makkelijk om deze typische look ook in jouw huis te creëren. In onderstaande tips lees je hoe ook met een klein budget je dé must-haves voor een industrieel interieur in huis kunt creëer!

Tip 1 – Stalen deur

Een industriële woondroom van mij is een stalen deur in huis. Nu moest ik in die tijd jammer genoeg deze droom laten varen vanwege de kosten. Gelukkig hoef jij dat nu niet meer te doen! Want ondertussen zijn er ook binnendeuren met dezelfde look voor een vriendelijk prijsje.

Tip 2 – Bakstenen muur

Bij een industrieel interieur laat je het liefst de bakstenen, beton en metaal zichtbaar in huis. Mocht je nog aan het verbouwen zijn; bespaar dan zeker op de afwerken en laat die gave oneffen bakstenen muur simpelweg gewoon zo. Woon je in een nieuwbouwwoning? Met een bakstenen behang kun je dit effect nabootsen en is een stuk goedkoper (en simpeler aan te brengen) dan bijvoorbeeld steenstrips.

Tip 3 – Industriële meubels

Industriële meubels bestaan vaak uit hout, metaal of steigerbuizen. Het goede nieuws; al deze materialen kun je halen bij de bouwmarkt. Dus ga lekker zelf aan de slag en maak zelf een stoere industriële tafel of een robuuste salontafel.

Tip 4 – Betonlook muur

Ja, ik geef toe: een betonlook muur is gaaf! Wij hebben namelijk ook gekozen voor betonlook in de woonkamer en keuken. Dit hebben wij overigens niet met beton stuc gecreëerd, maar gewoon met verf. Lekker makkelijk en low-budget.

Tip 5 – Accessoires en meubels van beton

Je kunt de betonlook ook verder trekken in je meubels en accessoires. Maak bijvoorbeeld een krukje van beton of pimp je tv-meubel met betonverf.

Tip 6 – DIY’s met buizen

Ook heel gaaf in een industrieel interieur is deze DIY lamp van koperbuizen. Steigerbuizen lenen zich verder uitstekend voor industriele DIY’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kapstok van steigerbuizen of een stoer schoenenkastje. Door het zelf te maken bespaar je direct heel wat op je meubels en accessoires.

Tip 7 – Vintage meubels

Vintage meubels zijn super trendy; ook in een industrieel interieur. Gelukkig kun je op marktplaats en in de kringloop genoeg oude meubels vinden en upcyclen. Of je pimpt gewoon je eigen oude meubels. Dat kost je helemaal amper iets! Verf jouw eigen houten kast dus gewoon stoer zwart of spuit een oude archiefkast in een matte antraciete kleur. Je zult zien dat dit gelijk een industriële feel geeft, zonder dat je een gehele nieuwe meubelset hoeft aan te schaffen.

Lees hier hoe je een vintage kastje kunt pimpen

Tip 8 – Stoere open kast

Naast het verven van je landelijke houten kast, kun je het ook over een andere boeg gooien. Vooral als je graag zo’n stoere open kast wilt hebben in de woonkamer. Koop simpelweg een goedkope stellingskast en spuit deze zwart.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

ixxi-foto-gogracy1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights