Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

7x Inspiratie voor een robuuste look in huis

Ben jij dol op de industriële woonstijl? Creëer een industrieel interieur met een robuuste look en kies voor grof en rauw. Hoe je een robuuste look verwerkt in jouw huis? Laat je inspireren door deze DIY tips.

Robuust =

Robuust betekent volgens de Van Dale sterk, stevig en krachtdadig. Een industrieel interieur is verder stoer en uitgesproken. Het doet denken aan een oude fabriek, een New Yorkse loft en geleefde ruimtes. Denk verder aan ruwe en onafgewerkte materialen, zoals metaal, leer, beton en bakstenen muren. Oneffenheden geven de robuuste meubels karakter en kleine beschadigingen geven het een rauw randje. Met de robuuste look krijgt jouw huis een sterk karakter.

Tip 1 - Grof hout

Als je voor robuust kies, kies je voor dik en grof. Qua houtsoorten zie je vooral eiken of teak hout terug en dan het liefst onbewerkt en met de boomschors er nog aan. Wat dacht je verder van robuuste tafels met een dik blad en – natuurlijk – stalen poten (zie tip 4)? Of van die ruwe houten schalen voor op tafel? Je kunt ook nog altijd een stuk boomstam in huis zetten als bijzettafel of krukje.

DIY tip: maak zelf een dik tafelblad of een wandplank van een stuk boomstam.

Tip 2 - Koper

De kleur koper geeft een warme gloed aan een industrieel interieur. Koperen accessoires passen dus uitstekend binnen deze woonstijl. En dan bedoel ik vooral gemaakt van koperbuizen en deze kun je gemakkelijk zelf maken!

DIY tip: maak bijvoorbeeld een stoere kandelaar of een lamp van koperbuizen.

Tip 3 - Steigerbuizen

Ook steigerbuizen zijn gaaf om te gebruiken in een industrieel design. Steigerbuizen zijn stevig, stoer en zien er verweerd uit. Daarbij hoef je ze verder niet te verven of anders te behandelen. Lekker simpel dus.

DIY tip: maak bijvoorbeel een kapstok van steigerbuizen, een tafel of een boekenkast. Op Pinterest vind je een berg inspiratie (zoek maar eens op “scaffolding tube”).

Tip 4 - Staal

De stoel, de salontafel, de bijzettafel, alle meubels zijn direct een stuk stoerder op een stalen poot. En zelfs de lampen en planten staan beter op een stalen poot.

DIY tip: maak zelf een tafel met robuust dik hout en stalen pootjes, of upcycle je bestaande tafel door de poten te vervangen.

Tip 5 - Leer

Leer geeft direct een robuuste uitstraling in je interieur. Van leren stoelen tot leren handgreepjes, vooral geleefd leer past heel mooi.

DIY tip: upcycle je kast met leren greepjes of maak een wandplank met riemen.

Tip 6 - Beton

Beton is tevens zo’n materiaal dat je veel terugziet in een industrieel interieur. Geef bijvoorbeeld je muur een betonlook, of kies voor een betonnen blad. Zet verder nog een paar betonnen accessoires neer en hang naast de deur een betonnen huisnummer. Mooi grof en ruw.

DIY tip: maak een betonnen krukje of creëer een betonlook op de muur.

Tip 7 - Bakstenen

En voor een robuuste look mag de bakstenen muur natuurlijk niet ontbreken! Hoe gaaf zou dat zijn! Jammer genoeg hebben wij geen bakstenen muur in huis, maar het blijft wel een droom.

DIY tip: maak gemakkelijk een bakstenen muur met speciaal behang of – als je een grote klus aandurft – met steenstrips.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

bloempotten-op-pootjes-gogracy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights