7 Tips om een klein toilet groots in te richten

SHARE:

Het toilet wordt niet voor niets vaak het kleinste kamertje in huis genoemd. Dat wil echter niet zeggen dat je een wc niet groots kunt inrichten! Hieronder 7 tips om een klein toilet zo optimaal mogelijk in te richten.

Wil jij jouw klein toilet groter maken? Dan hoef je echt niet direct een muur door te breken. Met een aantal simpele stappen benut jij namelijk de ruimte optimaal en wordt het toilet optisch groter. Hoe je dat zelf kunt doen? Dat lees je hieronder.

Lees ook: Zelf het toilet verbouwen

Tip 1 – Bedenk wat echt past

Een toilet, kastje, fonteintje, etc. Allemaal standaard dingen in een toilet. Maar past het ook echt allemaal? Dat kastje op de grond of onder het wastafeltje kun je namelijk prima vervangen door een paar plankjes of kastje boven het toilet. Creëer je gelijk meer beenruimte! Trouwens, is een wastafel echt nodig? Of neemt dat alleen maar onnodig plek in beslag. Bekijk bij het inrichten van je toilet zeker met welke indeling je de meeste ruimte overhoudt. Alleen al het verplaatsen van het toilet tegen een andere muur kan soms al wonderen verrichten.

Tip 2 – Hou de vloer vrij

Door niets op de vloer te plaatsen, creëer je een illusie van ruimte. Het is daarom slim om te kiezen voor een zwevend toilet in plaats van een staand toilet. De toiletborstel kun je ook ophangen en verder hou je de vloer ook vrij. Heb je plek voor een wasbak? Hang ook deze op aan de muur. Als bonus is de vloer zo ook nog eens veel makkelijker schoon te maken.

Tip 3 – Kies voor licht en glanzend

Donkere kleuren maken een ruimte kleiner en lichte kleuren maken een ruimte juist groter. Witte tegels zijn daardoor een slimme keuze voor in het toilet. En ook al vind ik zelf een matte look heel mooi, glanzende tegels maken een ruimte juist groter, doordat het het licht weerkaatst. Net als spiegels.

Tip 4 – Gebruik de lijnen

Wil je jouw toilet breder of juist dieper maken? Dan hoef je echt niet perse een muurtje door te breken. Je kunt namelijk ook optisch de ruimte breder maken door de langwerpige tegels liggend te plaatsen. Een visgraatpatroon is tevens een mooie oplossing. Dit patroon zorgt voor de illusie van een grotere ruimte.

Tip 5 – Ruimtebesparend sanitair

Wist je dat er ook speciaal sanitair bestaat voor kleine ruimtes? Zo zijn er toiletpotten die ondieper zijn dan standaard wc’s en ook bestaan er toiletten met een extra ondiep waterreservoir. Ook het fonteintje hou je uiteraard liever wat kleiner, dan dat je zo’n mega wasbak monteer.

Hou het toilet vooral rustig.

Tip 6 – Hou het één geheel

Gebruik zoveel mogelijk accessoires uit dezelfde serie en met hetzelfde kleurenpalet. Hierdoor oogt de ruimte rustiger en daardoor ook ruimtelijker. Wat je verder veel ziet in het toilet is een sierrand. Een sierrand breekt echter de hoogte van de muur, waardoor het toilet juist kleiner lijkt. Hou het dus liever één geheel.

Tip 7 – Berg op

Hoe meer troepjes in de ruimte, hoe drukker het wordt. En dat geeft ook een versmallend gevoel. Beperk daarom het aantal accessoires in het zichtveld en berg de rest op. Dit kun je doen in bijvoorbeeld een kastje of op leuke plankjes boven het toilet.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.com.  

Ook leuk om te lezen

benieuwd naar meer?

Word DIY-maatje en krijg toegang tot de exclusieve patronen, werkbeschrijvingen en printables/

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.

youtube
instagram
newsletter

Sign up for all updates, posts & news

Thank you for subscribing to the newsletter.

Oops. Something went wrong. Please try again later.