Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

7 Tips om een klein toilet groots in te richten

Het toilet wordt niet voor niets vaak het kleinste kamertje in huis genoemd. Dat wil echter niet zeggen dat je een wc niet groots kunt inrichten! Hieronder 7 tips om een klein toilet zo optimaal mogelijk in te richten.

Wil jij jouw klein toilet groter maken? Dan hoef je echt niet direct een muur door te breken. Met een aantal simpele stappen benut jij namelijk de ruimte optimaal en wordt het toilet optisch groter. Hoe je dat zelf kunt doen? Dat lees je hieronder.

Bekijk de video met tips

Een toilet, kastje, fonteintje, etc. Allemaal standaard dingen in een toilet. Maar past het ook echt allemaal? Dat kastje op de grond of onder het wastafeltje kun je namelijk prima vervangen door een paar plankjes of kastje boven het toilet. Creëer je gelijk meer beenruimte! Trouwens, is een wastafel echt nodig? Of neemt dat alleen maar onnodig plek in beslag. Bekijk bij het inrichten van je toilet zeker met welke indeling je de meeste ruimte overhoudt. Alleen al het verplaatsen van het toilet tegen een andere muur kan soms al wonderen verrichten.

Door niets op de vloer te plaatsen, creëer je een illusie van ruimte. Het is daarom slim om te kiezen voor een zwevend toilet in plaats van een staand toilet. De toiletborstel kun je ook ophangen en verder hou je de vloer ook vrij. Heb je plek voor een wasbak? Hang ook deze op aan de muur. Als bonus is de vloer zo ook nog eens veel makkelijker schoon te maken.

Donkere kleuren maken een ruimte kleiner en lichte kleuren maken een ruimte juist groter. Witte tegels zijn daardoor een slimme keuze voor in het toilet. En ook al vind ik zelf een matte look heel mooi, glanzende tegels maken een ruimte juist groter, doordat het het licht weerkaatst. Net als spiegels.

 

Wil je jouw toilet breder of juist dieper maken? Dan hoef je echt niet perse een muurtje door te breken. Je kunt namelijk ook optisch de ruimte breder maken door de langwerpige tegels liggend te plaatsen. Een visgraatpatroon is tevens een mooie oplossing. Dit patroon zorgt voor de illusie van een grotere ruimte.

 

 

Wist je dat er ook speciaal sanitair bestaat voor kleine ruimtes? Zo zijn er toiletpotten die ondieper zijn dan standaard wc’s en ook bestaan er toiletten met een extra ondiep waterreservoir. Ook het fonteintje hou je uiteraard liever wat kleiner, dan dat je zo’n mega wasbak monteer.

 

Gebruik zoveel mogelijk accessoires uit dezelfde serie en met hetzelfde kleurenpalet. Hierdoor oogt de ruimte rustiger en daardoor ook ruimtelijker. Wat je verder veel ziet in het toilet is een sierrand. Een sierrand breekt echter de hoogte van de muur, waardoor het toilet juist kleiner lijkt. Hou het dus liever één geheel.

 

Hoe meer troepjes in de ruimte, hoe drukker het wordt. En dat geeft ook een versmallend gevoel. Beperk daarom het aantal accessoires in het zichtveld en berg de rest op. Dit kun je doen in bijvoorbeeld een kastje of op leuke plankjes boven het toilet.

Meer inspiratie nodig voor het toilet? Bekijk dan ook deze DIY's en tips:

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

tips-sfeervolle-woonkamer

Meer DIY inspiratie

Ontvang nog meer inspiratie rechtstreeks in je mailbox

1 reactie

  1. Marie de Jonge
    7 november 2019

    Bedankt voor deze handige tips om mijn wc opnieuw in te richten. Omdat deze erg klein is, vind ik het lastig om geschikte accessoires te vinden. Ik ga er in ieder geval voor zorgen dat alles een geheel wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.