Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

7 Stijlvolle ideeën voor je televisie

Wat mag nu echt niet ontbreken in een woonkamer? De televisie natuurlijk! Zelf vind ik het heerlijk om op de bank onder een dekentje een serie te kijken. Maar laten we eerlijk zijn. Die tv is ‘uit’ niet het meest mooiste object voor in je interieur. Gelukkig heb ik als interieurjunkie 5 stijlvolle ideeën voor je televisie! 

Deze ideeën zorgen ervoor dat de televisie mooi past binnen je interieur. Zo kun je de tv ophangen aan de muur, wegwerken in een kast of juist prominent in je woonkamer neerzetten. Hieronder mijn tips voor jouw tv-plek in de woonkamer. 

1. Maak er kunst van

Iets dat ik dus echt heel erg mooi vind is, is de welbekende The Frame televisie. Deze tv verandert in een kunstwerk ipv een groot zwart vlak wanneer je geen televisie kijkt. Op die manier wordt de televisie letterlijk stijlvolle wanddecoratie, een waar schilderij. 

Of je nu wel of niet die toffe tv hebt, het is sowieso een stijlvol idee om rond je televisie een gallery wall te maken. Op die manier wordt de tv onderdeel van jouw kunstmuur. Dat maakt het kijken naar die ene tv-muur een stuk aantrekkelijker. 

2. Op pootjes

Wil je iets aparts? Zet dan je tv op pootjes! Met een prachtige houten tv-standaard kun je jouw televisie ook nog eens overal in je woonkamer neerzetten. Ook dus in het midden van je kamer. Ik zag dit toevallig in het huis van Géza Weisz en dacht direct: Gaaf! (Je kan dit terugkijken in de eerste aflevering van Interior Project) Benieuwd hoe dat nu zit met je snoer? Die zit dus gewoon verstopt in de poot. Dat noem ik nog eens stijlvol design.

Tv op pootjes
Bron: Vogel's

3. Ga voor donker

Wil je niet tegen een zwart rechthoeking ding aankijken? Verf dan gewoon de hele muur zwart. Door de muur donker te verven, valt het zwarte televisiescherm niet zo op. Je kan natuurlijk ervoor kiezen om er direct een mooie accentmuur van te maken, bijvoorbeeld door een lambrisering of tof behang. Durf jij het aan?

4. Boven de open haard

Een golden oldie, maar niet voor niets een klassieker: combineer de tv met je open haard. Door je televisie boven je open haard op de schouw te hangen blijft je zicht sfeervol. Op de muur ernaast is anders ook erg mooi. 

5. Je eigen cinemawall

Een droom van elke man is natuurlijk een cinemawall met grote televisie, een soundbar en boxen. Maar als vrouw kan een cinemawall ook erg mooi zijn. Denk vooral aan een mooie open vakkenkast met daarin je televisie. En helemaal leuk: je kunt het zelf DIY-en. Kijk voor inspiratie zeker even op Pinterest en Instagram. 

6. Verstopt in de kast

En als we het toch over kasten hebben. Je kunt de tv ook verstoppen in een kast. Vroeger zag je dit veel en bij de kringloop kun je dan ook vaak een tv-kast vinden. Even pimpen en tadaa! Klaar met je serie? Dan doe je gewoon je kastdeuren dicht en de tv is weg. Voor een hele grote tv zijn ze niet heel geschikt, maar daarvoor heb ik ook een idee. Maak daarvoor een mooie boekenkast of kastenwand (denk: Ikea), houd ruimte over voor je tv in die kast en zet er deuren voor. Stijlvol en met veel extra opbergruimte.  

7. Kies een mooi tv-meubel

Je kunt ook kiezen voor een mooi tv-meubel passend bij jouw woonstijl. In het tv-meubel is ook ruimte voor je digitale ontvanger en spelcomputer. En door het meubel nog wat aan te kleden met een kaarsje naast je tv, wat woondeco en bloemetjes, zorgt ervoor dat het een stijlvol geheel wordt. 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

ixxi-foto-gogracy1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights