Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

5x woonclichés (die ook jij in huis hebt!)

Waren het vorig jaar nog vooral cactussen en flamingo’s, dit jaar zien we weer totaal andere woonclichés. Vandaag zet ik vijf woontrends in het zonnetje, waar je echt mee wordt doodgegooid. En ze zijn stiekem ook nog eens super leuk! Welk wooncliché heb jij in huis?

Scrollend door instagram zag ik opeens steeds weer dezelfde woonaccessoires terugkomen. Mooi, maar stiekem ook best grappig. Want het lijkt net alsof we allemaal in dezelfde winkel shoppen 🙂 Ik snap het wel hoor, want oh wat zijn de nieuwe woontrends leuk voor in huis! Een beetje cliché zijn ze ondertussen wel, want je ziet ze echt overal. Het voordeel: je heb nu ook budgetproof opties. Dus cliché of niet, deze woonaccessoires wil je ook gewoon in huis hebben!


1 – letterbord

Bye bye lightbox, dit keer zijn komen alle leuke quotes op ons nieuwe letterbord. Je weet wel, zo’n vintage bord met lijntje, waar we dan letters in kunnen stoppen, maar dan nieuw gekocht in de winkel.


2 – pannenkoekenplant

Cactussen zijn zó 2017! We gaan liever voor veel groen met plantjes die we kunnen stekken en dan vooral de pannenkoekenplant. Niet alleen de naam is namelijk erg lekker, maar ook het plantje is erg leuk. En als je ook nog eens een instahome hebt, dan moet je gewoon zo’n plantje hebben!


3 – een lichtbulbje

Lampenkappen zijn helemaal passé. Tegenwoordig willen we gewoon ons ledlampje zien gloeien. Dus gaan we aan de slag met strijkijzersnoeren en fittingen om zelf een lichtbulbje op te hangen. Gelukkig zijn deze nu verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. En zelfs met tekst erin!


4 – zwart-wit prints

Hoewel we allemaal houden van een gekleurde muur, kiezen we massaal voor zwart-wit prints in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Schotse hooglander van de Kwantum die menig huiskamer siert. Maar ook een zwart-wit foto van een of ander willekeurig model hangen we graag op in huis. Of hou het gewoon bij een tekst, want ook dat mag nog prima.


5 – memobord

En die zwart-wit prints verdienen natuurlijk een mooi plaatsje aan de wand, zoals aan een metalen memobord! Eigenlijk is het gewoon een ijzerwerkje met wat knijpers, maar toch willen we allemaal super graag kaartjes en tierelantijntjes ophangen aan zo’n stalen draadbord.

Welk wooncliché mag nog meer niet ontbreken? Laat het me weten onderin de comments en wie weet maak ik binnenkort wel nog zo’n lijstje 😛

*bovenste foto: Fonq.nl

 

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Ook leuk voor jou

bloempotten-op-pootjes-gogracy

3 reacties

 1. Homeofdaisies
  17 februari 2018

  Letterboard: check
  Pilea: check
  Metalen rek: al 2 jaar in the house, but check
  Light bulbs: check check check check ?

  • Grace
   17 februari 2018

   Haha check check dubbel check dus ?

 2. Natalie
  17 oktober 2019

  Een erg leuke blog over woonclichés. Uiteraard zijn deze ook aan trends en tijdperken gebonden. Zo zie ik op de foto een woonaccessoire die in de zeventiger jaren heel cliché was: de macramé plantenhanger. Toen hadden we ook allemaal een letterbak. Ik moet er niet aan denken dat ik nu zo’n ding zou moeten afstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights