Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

Kleine badkamer? 5x tips voor de inrichting

Hebben jullie een kleine badkamer? Toevallig! Onze badkamer is qua oppervlakte ook klein, namelijk zo’n 6m2. Toch oogt onze kleine badkamer GROOTS! En met onderstaande tips wordt jouw kleine badkamer ook direct een stuk groter.

Je zou het misschien niet zeggen, maar onze badkamer is dus 3 meter lang en 2 meter breed. Oh en dan hebben wij ook nog eens een schuin dak. Aardig klein dus! En dan hebben wij de badkamer ook nog eens volgebouwd met een bad, douche, toilet en een wastafel. Alleen dat extra kastje voor de handdoeken paste niet meer. Maar ach, daarvoor hebben wij nu zo’n trendy badrekje tegen de muur.

Het voornaamste is echter dat dankzij een slimme indeling en materiaalkeuzes, de badkamer groots oogt! Ook kunnen wij er met zijn tweeën prima onze tanden poetsen en onze kont nog keren.

Tips voor de kleine badkamer

Hebben jullie ook een kleine badkamer? Hieronder deel ik graag mijn tips die zelfs de allerkleinste badkamer een stuk groter maakt.

Tip 1 – Kies voor wit en licht

Door de badkamer licht te houden, oogt de ruimte al snel veel groter dan het werkelijk is. Ramen in de badkamer is een grote plus, maar kies verder ook vooral voor lichte kleuren en witte tegels.

Tip 2 – Speel met de inrichting

Kijk goed rond en speel met de inrichting. Een beetje puzzelen en plots heb je veel meer ruimte. Zelf teken ik het altijd graag even uit op papier. Kijk verder ook even wat je nu echt in de badkamer wilt hebben: wil jij een bad en douche? Of liever een grote inloopdouche? En past een breed wastafelmeubel niet? Ga dan gewoon de lengte in.

Tip 3 – Benut de hele ruimte

Deze tip is een beetje overlappend, maar probeer echt heel de ruimte te gebruiken. Nu kun je natuurlijk geen bad kwijt achter de deur, maar de radiator kan daar weer wel prima hangen. Een schuin dak? Ook hiervoor zijn heel veel leuke ideeën om die ruimte goed te benutten. Van handige badkamerkasten tot het plaatsen van een bad. En geloof mij: dat baddert prima onder zo’n schuin dak.

Tip 4 – Glas!

Glas zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel. Kies dus zeker voor glazen douchedeuren in plaats van zo’n trendy stenen douchemuur. Dit maakt jouw badkamer namelijk juist kleiner. Niet alleen is een muur dikker dan een glazen douchewand, waardoor het meer ruimte in neemt. Ook blokkeert het je zicht, waardoor de ruimte kleiner lijkt ?

Tip 5 – Op maat

Het kost misschien iets meer zoekwerk, maar passend sanitair en meubelen maken een wereld van verschil. Dit hoeft trouwens echt niet duur op maat gemaakt te worden. Er bestaan ook gewoon toiletten en badmeubelen die net een maatje minder diep of breed zijn: speciaal voor die kleine badkamers! Ons toilet is bijvoorbeeld minder diep dan de standaard toiletten, waardoor er meer centimeters ruimte over blijft. Ook zijn er ondiepe of extra smalle badkamermeubels online te vinden. Ideaal om snel extra ruimte te winnen in de badkamer!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark


Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Ook leuk voor jou

tips-inrichten-klein-toilet

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/post-navigation.php on line 620

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/skins/post-comments-custom.php on line 347

2 reacties

 1. Telanie
  9 april 2023

  Good morning.

  Great video, thanks. Where can we buy the floor and wall tiles in the video.

  The titel to the video is “Kleine badkamer? 5x tips voor de inrichting”

  • Grace
   11 april 2023

   Hi Telanie, we bought the floor titles at Designtegels in Breda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.