Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

5x Servetten vouwen in leuke vormen

Heb jij een etentje gepland? Dan wil jij natuurlijk goed voor de dag komen met een lekker recept, een fijn drankje, een mooi gedekte tafel en als finishing touch: een servet gevouwen in een leuke vorm. Met deze vijf vouwtechnieken vouw jij simpel en snel een hart, bloem, strik, kerstboom of paashaas.

Benodigdheden? Een servet natuurlijk! Je kan hiervoor een papieren servet gebruiken of kiezen voor een stoffen servet. Dit oogt direct een stuk chiquer. Wel een goede tip: strijk de servetten eerst even glad voor een perfect eindresultaat.

Servet vouwen: Paashaas

Op zoek naar een leuk idee voor Pasen? Wat dacht je van deze servetten in de vorm van een paashaas op de paastafel. Simpel, snel en ontzettend leuk! Vooral met een paaseitje erin.

Servet vouwen: Hart

Een servet vouwen in de vorm van een hart is natuurlijk perfect voor een romantisch diner voor twee, een bruiloft of Moederdag. En het vouwen van een hartje is ook nog eens super simpel. Dit is wat je doet:

  1. Vouw de servet dubbel
  2. Vouw de servet nog een keer dubbel, zodat je een lange rechthoek krijgt.
  3. Vouw aan de uiterste kanten de hoekjes om, zodat je een soort pijl vorm krijgt aan beide kanten.
  4. Vouw de helft van het servet met de pijl naar boven.
  5. Vouw ook de andere helft met de pijl naar boven.

Liever beeld erbij? Ik vond deze stap-voor-stap uitleg van Inge & Elsa heel duidelijk.

bron

Servet vouwen: Kerstboom

Wil jij het kerstdiner extra feestelijk maken? Wat dacht je dan van servetten gevouwen in de vorm van een kerstboom? Deze servet kerstboompjes maken de tafel direct gezellig en zijn ook nog eens gemakkelijk te vouwen! Hoe? Dat zie je stap-voor-stap in de video-tutorial.

Servet vouwen: Bloem

Ook jouw mooi gedekte tafel verdient een bloemetje! In de video zie je precies hoe je een bloem kunt vouwen van een servet. Dit is wel best een moeilijke vouwtechniek. Maar met een beetje oefenen, lukt het je vast!

Servet vouwen: Strik

Ook leuk voor de kerst is een strik. Het vouwen van een strik van een servet is gelukkig niet heel moeilijk en met een mooi lint maak je de strik helemaal af!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights