Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

5x Eten in Amersfoort

Zin in een stedentripje? Waarom ga je dan niet eens een dagje naar Amersfoort! Deze stad is net Utrecht in het klein en enorm charmant. Het heeft mooie grachtjes, aparte winkeltjes, veel kunst en ook heel veel leuke eettentjes. In deze blog 5 lekkere tips waar je goed kunt drinken & eten in Amersfoort. 

Vorige week vrijdag vertrok ik vroeg in de morgen richting Amersfoort. Op uitnodiging van Evelyne van de Buttercup Sisters kreeg ik die dag namelijk een echte Foodtour door de stad. Ik parkeerde mijn auto (gratis) rondom de Houtmanstraat en liep binnen tien minuutjes het centrum van Amersfoort in. Onderweg kwam ik langs grachten en super leuke winkeltjes. Ook verbaasde ik me over de hoeveelheid kunst en design dat ik overal zag. Maar ik was er niet om te winkelen, ik was er om te eten! Dus ik weerhield mezelf om overal naar binnen te stappen en vervolgde mijn weg naar De Hof (de grote markt zeg maar). Hier ontmoette ik Evelyne en andere bloggers voor een heerlijke lunch bij The Blueberry.

The Blueberry

The Blueberry is een enorm schattig lunchtentje met een American vibe. En dat komt mooi uit, want als ik ergens dol op ben is het wel New York Cheesecake en American pancakes. De inrichting is ook helemaal in stijl en maakt het mijn nieuwe favoriete hotspot in Amersfoort. Absolute aanrader voor een lekker ontbijtje of lunch op de Hof. Daarbij alles is vers gemaakt en (soort van) gezond. Dus laat die gezonde broodjes en salade maar lekker liggen en bestel cupcakes met een foefje, scrambled eggs en natuurlijk die lekkere pannenkoekjes. Maar vooruit, nu ik toch met healty foodbloggers aan tafel zit, eet ik ook nog wel wat fruit. Al heb ik wel stiekem twee pannenkoekjes genomen. Sorry meiden, ze waren te lekker om niet te doen.

THE BLUEBERRY | HOF 21 | AMERSFOORT

Sweet Sisters

Vervolgens liepen we door de winkelstraatjes naar Sweet Sisters. Dit winkeltje is echt een walhalla voor chocoholics. Hier hebben ze namelijk chocola, chocola en nog meer chocolade. Zelf ben ik niet zo’n enorme chocolade fan, maar ik moet bekennen: ze hebben hier verrassend veel lekkere keuzes. Ik heb een chocolade geproefd zonder suiker en ook eentje met drop. Je kunt hier overigens ook Amersfoortse chocolade kopen. Zeker weten dat dat een lekker souvenirtje is. Oh, en er is ook verse thee en wijn te koop. Top!

SWEET SISTERS | KROMMESTRAAT 3 | AMERSFOORT

Jillicious Goods

In een steegje een stuk verderop vind je de hotspot Jillicious Goods. Deze hippe milkbar wordt gerund door Jill en je kunt hier heerlijke taarten krijgen. OMG, ik moest me serieus inhouden om niet met een stuk Salted Caramel Pretzel. Het interieur was ook liefde op het eerste gezicht en toen ik hoorde dat ze in de zomer mega milkshakes hebben, wist ik het zeker: die MOET ik proberen! (check die milkshake hier)

JILLICIOUS | SLIJKPOORTSTEEG 5 | AMERSFOORT

Na een drankje bij Jullicious Goods liepen we verder langs de Koppelpoort richting het Eemplein. Hier staat het Eemhuis, dat onze volgende stop is.

SEM

In een zijstraatje in het centrum vind je SEM. Deze naam staat voor Sla En Meer, maar in de winter is het ook wel Stampot En Meer. Bij dit tentje kun je gezond, biologisch en lekker eten. Naast Salades en Stampot serveert SEM ook soepjes, sapjes en een biologisch wijntje. Houd jij van gezond en lekker eten? Dan zit je bij deze hotspot absoluut goed!

SEM | Kortegracht 6 | Amersfoort

De dag werd uiteraard afgesloten in een restaurant. Wij streken neer bij Spui tegenover het Museum Flehite.

Restaurant Spui

Ik ben dol op oude panden en al helemaal als ze vanbinnen een trendy interieur hebben met authentieke elementen. Het beste aan Restaurant Spui is echter niet het pand of de inrichting, maar wel dat elk gerecht op de kaart € 8,50 kost. Hierdoor kun je verschillende gerechtjes bestellen en gewoon gezellig met z’n tweetjes (of meer) van alles wat proeven. Ook handig als je zelf niet zoveel honger hebt of juist enorm veel. Er is wijn en binnenkort ook een gin&tonic kaart. Zoek je dus nog een restaurant om lekker te eten, reserveer dan zeker hier een tafeltje.

RESTAURANT SPUI | WESTSINGEL 48 | AMERSFOORT

Amersfoort, u bent lekker!

Laat in de avond kwam ik weer thuis na een lekkere dag Amersfoort. In mijn tas zat (en zit) nog een heleboel zoetigheid en huisgemaakte chocolade met nougat (Mmm). Ook heb ik nog een citypas voor een volgende keer. En terug ga ik zeker, want ik wil nog meer pancakes eten bij The Blueberry, een milkshake drinken bij de milkbar van Jill, shoppen in de vele aparte winkeltjes en nog meer genieten van deze charmante stad. Wie gaat er mee?

Heb jij nog leuke tips voor Amersfoort? Let me know!

5x eten in Amersfoort

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

1 reactie

  1. Rachel Kromdijk
    24 februari 2017

    Thanks for sharing, ziet er goed uit! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights