Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

5x Creatief met het AH winterdorp

Is bij jouw thuis het AH winterdorp al compleet? Hier dus wel! En we hebben zelfs nog dubbele mini huisjes over. Gelukkig maar, want je kunt er super leuke diy’s zelf mee maken. Wat? Dat vertel ik je natuurlijk in deze blog.

DIY’s met de AH huisjes

De laatste tijd had de albert heijn weer een leuke spaaractie: bij elke 15 euro kreeg je namelijk een AH winterdorp mini. Dit dorp bestaat uit allemaal leuke huisjes (met merknamen erop natuurlijk), figuurtjes of andere leuke dingen zoals een waterput of brug. In totaal kun je 45 verschillende mini’s sparen en neerzetten op de bijhorende verzamelplaat.

Je kunt er echter ook lekker creatief mee zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld om er een kerstbal, lichtslinger of een sneeuwbol mee te maken? Één ding is zeker: de ah mini’s zijn stiekem wel heel erg leuk.

Hang een AH huisje in de kerstboom

Direct had ik het idee om de huisjes in de kerstboom te hangen. Nu kun je ze natuurlijk eventueel eerst in een leuk kleurtje spuiten en er een lintje aanmaken, of je stopt ze gewoon in een doorzichtige kerstbal. Ik kocht een paar kerstballen bij de Action (die uit twee heften bestaan) en stopte daar een mini in. Goedkoop, simpel en snel!

Maak zelf een AH sneeuwbol

Ook leuk vind ik deze zelfgemaakte sneeuwbol met daarin een huisje. Ik heb deze gemaakt van een leeg potje, water, glitters en natuurlijk een AH mini. Je hebt verder nog lijm en glycerine nodig. Ook weer gemakkelijk zelf te maken en zeker te weten dat de kinderen de sneeuwbol ook geweldig gaan vinden.

Bouw een mini winterdorp onder een stolp

Toen ik aan mijn zusje vroeg om inspiratie om met de huisjes te doen, kwam zij met het idee om de mooiste mini’s onder een stolp te stoppen. Toevallig had Nathalie van Volgmama hetzelfde idee. Vooral als je er nog niet zoveel hebt, is het volgens haar leuk om ze samen onder één of meerdere stolpen te zetten en je eigen winter wonder land te maken.

Creëer een AH lichtslinger

Ook een te gekke DIY vond ik op Hip & Hot. Judith zag in haar wijk dat iemand de huisjes aan een lichtsnoer had bevestigd. Dat vond ze er zo leuk uitzien dat ze zelf ook aan de slag is gegaan. En tof is zo’n lichtslinger vol huisjes zeker!

Zelf AH huisjes vouwen

Liever geen plastic huisjes? Op de site van de Albert Heijn vind je ook een pdf om zelf een Zaans huisje te maken. Deze kun je natuurlijk helemaal zelf inkleuren, verven, versieren, uitknippen en in elkaar zetten. Ik zou zelf een stevig glans papier pakken en het huisje in verschillende maten maken. Deze zet je dan leuk naast elkaar en je kunt genieten van je eigen geknutselde winterdorp.

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

tags:


Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Ook leuk voor jou

diy-kerstboom-van-takken

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/post-navigation.php on line 620

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/skins/post-comments-custom.php on line 347

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.