Ontvang gratis mijn ebook vol DIY inspiratie voor Pasen.

3 redenen om een huis te kopen

Posted on 2 min leestijd 479 views

Huren of kopen? Het blijft toch altijd een twijfel punt. Ook hier werd getwijfeld, want wat is nu echt de goede keuze voor ons? Uiteindelijk hebben wij gekozen om te kopen en dat vanwege de volgende drie redenen.

Reden 1: geen bodemloze put meer

Voordat we ons Zeeuws huisje kochten, woonde ik al meer dan 11 jaar in huurwoningen. Als je het dan uitreken heb ik vanaf mijn studentenhuis tot mijn laatste huurappartement ongeveer 11 x 12 maanden huur betaald. Dit is gewoon meer dan 60 duizend euro in totaal! En waar is dat geld heen gegaan? In een bodemloze put dat huurbazen heet. Met kopen betalen we nu misschien evenveel als we zouden huren, maar nu gaat het in onze spaarpot dat onze hypotheek heet.

Reden 2: een gunstige tijd

Door de crisis zijn de woningprijzen gedaald en dat is natuurlijk gunstig voor huiszoekenden. Daarbij wordt het kopen ook gestimuleerd door hypotheekverstrekkers. Zo maken de lage hypotheekrentes kopen erg aantrekkelijker. Door deze lage rentes zijn de maandelijkse vaste lasten van een hypotheek vaak zelfs honderden euro’s minder dan bij huren. Het is dan ook niet vreemd dat de woningmarkt weer aantrekt. Grijp dus nu je kans, voordat de woningmarkt nog meer aantrekt en de prijzen weer stijgen.

Reden 3: helemaal van jou!

Een knalkleur op de muur of een hele nieuwe keuken? Geen huurbaas die ernaar kraait. Een koophuis is helemaal van jou! Dus verbouw gerust en maak er jouw droomhuis van. En nog leuker, die nieuwe keuken of aanbouw zorgt er ook nog voor dat het huis in waarde stijgt. Bonus! Wij zijn al lekker aan het verbouwen geslagen.

En 1 reden om een huis te huren:

Het belangrijkste nadeel van kopen is dat je niet zomaar meer kunt verhuizen. Een koophuis moet je natuurlijk eerst verkopen, voordat je elders kan gaan wonen. Of je moet met dubbele lasten willen zitten. Wil je flexibel zijn qua wonen, dan is huren een betere optie.

Groetjes
signature

Ontvang ook de nieuwsbrief, inclusief exclusieve DIY's en printables die je niet vind op de blog!

Voer je email adres in en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat denk jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
Huis update #2 – Een nieuw dakraam
3 redenen om een huis te kopen