Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

10x Mijn baby MUSTHAVES van 0 tot 3 maanden

Jaaaaaa! Ik ben mama geworden van een heel lief jongetje. Ondertussen is hij allang geen newborn meer, maar ik wilde toch graag mijn baby musthaves delen voor de eerste drie maanden. Ik wist – als nieuwbakken moeder – namelijk echt niet wat je allemaal werkelijk nodig hebt met een baby op komst.

Gelukkig biedt Google hulp in de vorm van eindeloze lijstjes voor de babyuitzet. Maar heb je echt een luierverwarmer (say what?) nodig? Kortom, wat gebruik je nu echt van al die leuke (en vaak dure) babyproducten?

Nou, dit zijn dus mijn top 10 absolute baby musthaves voor de newborn!
Play Video

1 – Hydrofiele luiers

Misschien kunnen jullie het je nog wel herinneren uit mijn shoplog, maar ik had dus zo’n 4 hydrofiele doeken gekocht van te voren. In de eerste week heb ik er direct 10 bijgekocht. De kleine bleek een flinke spuger te zijn en dan heb je gewoon heel veel spuugdoeken nodig. Ook gebruikte ik de hydrofiele luiers de eerste weken als inbakerdoek. Je kan de doeken trouwens ook wassen op 90 graden. Ideaal!

Mijn favoriete hydrofiele luiers

2 – Speentje/Tut

Om het jezelf makkelijk te maken, is een speentje een must. Het is eigenlijk gewoon een soort stop als je baby huilt. Zelf was ik trouwens een enorme tutter. Serieus ik praatte niet eens, want dan moest ik mijn tut uitdoen. Mijn zoontje leek echter niets te moeten hebben van een speentje. Op mijn vingers zoog hij echter flink. Nu bleek dat hij gewoon een ander soort speentje wilde; een soothie. Niet echt instagrammable, maar hij vond het heerlijk tutteren.

Mijn favoriete speentjes

3 - Overslagrompers

Overslagrompers of ‘kimono’ rompertjes zijn echt een musthave! Ik zou niet eens andere soort rompers kopen. Je legt deze gewoon open neer, baby erin en maak de romper met de drukknoopjes weer dicht. Geen rare taferelen om de romper over zijn of haar hoofdje te krijgen en ook geen gekke acties om de romper weer uit te krijgen. Kortom, ideaal!

Mijn favoriete rompers

4 - Cosleeper

Weer zoiets dat ik voor de bevalling echt de grootste onzin vond om te kopen. Nu ben ik helemaal voor een cosleeper. De kleine wilde hier namelijk het liefst tegen ons aan slapen of minimaal een vinger vasthouden. In de kraamweek sliep hij dan ook in zijn mandje tussen ons in. Zelf hadden wij toen nog maar een paar centimeter over om zelf te liggen, dus mijn vriend sliep vaak op de bank. Na een nachtje uit logeren bij opa en oma lag hij heerlijk te slapen in de cosleeper. Zo lekker dat ik de volgende ochtend de cosleeper in mijn auto heb geladen en thuis neergezet. Zo lagen papa en mama ook weer lekker samen in bed.

De mooiste cosleepers

5 - Hartslagje

Je hebt allerlei muzieksystemen met allerlei white noise geluiden. Zelf ben ik helemaal dol op het hartslagje, maar het knuffeltje speelt ook regengeluiden en een soort baarmoedergeluid. Vanaf het begin werd de kleine daar heerlijk rustig van en nu nog steeds gebruiken wij dat.

Mijn favoriete white noise knuffels

6 - Draagdoek

Zonder mijn draagdoek zou ik echt gek geworden zijn! De kleine wilde namelijk enkel tegen mij aan slapen. Ik zat daarom vooral veel achterover op de bank met hem op mij. Super lief! Maar ook onhandig. Hij sliep dus ook niet in de kinderwagen. En toen hij ook een tijdje helemaal niet wilde slapen, was de draagdoek echt mijn redder. In de draagdoek viel hij namelijk binnen een minuut in slaap. En ik? Ik kan op mijn gemak koken, was vouwen of een rondje lopen.  

Mijn favoriete draagdoeken

7 - Wipstoel

Het handige hieraan is dat je jouw kleintje hierin veilig in kan zetten en jij even je handen vrij hebt. Mijn zoontje lag er bijvoorbeeld altijd in als ik ging douchen. Wij hadden zowel boven als beneden een wipstoel. Boven hadden wij een goedkope wipstoel, waarin hij lekker speelde. En beneden de Nuna Leaf, die een stuk duurder is, maar zeker het geld waard. Dit babystoeltje wiegt namelijk lang door, waarbij ik bij het andere wipstoeltje de hele tijd de wipstoel in bewegen moest houden soms. De leaf wiegt zelfs. Dus dan kon ik langslopen en even een zetje geven en dan weer wat opruimen en dan weer even een zetje geven. En hij viel er ook vaak heerlijk in slaap.

De fijnste wipstoelen

8 - PJ's

Misschien ben jij helemaal losgegaan tijdens je zwangerschap met babykleding, maar ik heb echt heel weinig kleertjes gebruikt. Niet alleen omdat hij er snel uitgroeide, maar ook omdat hij geboren is in een hittegolf. Verder ben ik helemaal fan van boxpakjes en pyjama’s. Mijn vriend was hier ook mega blij mee, want hij hoefde de baby niet in allerlei kleertjes te frummelen. Gewoon een lekkere onesie.

De zachtste baby onesies

9 - Inbakerslaapzak

Veel ouders zweren bij de inbakerslaapzak van Puckababy, maar hier was de slaapzak van Love to dream een groot succes. Hoe dan ook, is een inbakerslaapzak zeker fijn om de kleine beter en langer te laten slapen. Welke echter het fijnste is voor jouw baby is een kwestie van proberen.

Mijn favo slaapzakjes

10 - YoYo+ kinderwagen

Eerst wilden wij niet eens een kinderwagen, want waar laat je zoiets? Toen kwam ik op de Negenmaandenbeurs de Babyzen YoYo+ tegen. Wat een tof ding is dat toch! Deze kinderwagen is eigenlijk een soort buggy. Lekker licht en klein. En het mooiste: het is ook geschikt voor een newborn dankzij een speciale set. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten en de kinderwagen mag gewoon mee het vliegtuig in. Scheelt je ook weer wachten op de buggy bij de bagageband.

Mijn favo kinderwagen!

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark


Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/post-navigation.php on line 620

Warning: array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/blog/widgets/base-blog/base-blog-customizable.php on line 1326

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, null given in /home/customer/www/gogracy.com/public_html/wp-content/plugins/cmsmasters-elementor-addon/modules/template-pages/widgets/skins/post-comments-custom.php on line 347

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.