Trending Video

Play Video

Video: Home Tour XL

10x DOEN in Rome

Van pastalover tot geschiedenisfanaat, wie wil er nu niet naar Rome? Je kunt hier dwalen door eeuwenoude ruïnes, een drankje doen op prachtige pleinen, shoppen in schattige boetieks, een bezoek brengen aan de Paus en vechten met gladiatoren! Het moge duidelijk zijn; in de Italiaanse hoofdstad is enorm veel te zien en te doen.

Wil jij alles halen uit je citytrip naar Rome? Dan moet je deze 10 dingen echt doen!


1 – Muntje gooien in de Trevi fontein

Wat je ook doet in Rome, vergeet niet om een muntje te gooien in de Trevi fontein. Deze fontein is niet alleen de bekendste, maar ook de grootste fontein van Rome. Echt interessant is echter de legende omtrent deze fontein. Deze zegt namelijk dat je weer terugkomt naar deze mooie stad als je er een muntje ingooit.

Trevi fontein in Rome

2 – Je vergapen aan de prachtige oude meesterwerken

Van het Pantheon tot het Colosseum! Rome is één groot openluchtmuseum en op elke hoek vind je wel een ander prachtig architectonisch kunstwerk. Mijn favoriet is en blijft toch wel het Colosseum. Andere must-sees zijn natuurlijk het Pantheon, Forum Romanum, de Engelenburcht, en alle prachtige pleinen en fonteinen.

Het Pantheon in Rome
Het Pantheon in Rome

3 – Op bezoek bij de Paus

Bezoek ook zeker het kleinste landje ter wereld: Vaticaanstad. Bewonder de prachtige basilliek, vergaap je aan de Sixtijnse kapel en koop een rozenkrans in een van de vele souvenirwinkeltjes. Ook leuk is een kaartje sturen vanuit Vaticaanstad. Uiteraard met de Vaticaanse post.

Post vanuit Vaticaanstad
Post vanuit Vaticaanstad

4 – Geniet van het uitzicht

Wil je eens van de gebaande paden af? Beklim dan de Gianicolo (Janiculum). Vanaf de top van deze heuvel heb je een fantastische uitzicht over Rome. En wanneer je om 12 uur boven bent, maak je ook nog eens de kanon schoten mee. Echt tof om dit ritueel eens mee te maken.

Elke dag om 12 uur wordt dit kanon afgevuurd.
Elke dag om 12 uur wordt dit kanon afgevuurd.

5 – Slenteren door Travestere

Ondanks de populariteit blijft Travestere het leukste wijkje om doorheen te slenteren. Hier vind je lekkere eettentjes, boetiekjes en kun je mee op een heuse foodtour.

Schattige eettentjes in Travestere, Rome
Schattige eettentjes in Travestere, Rome

6 – Je hand in de mond stoppen

Het verhaal gaat dat deze steen je hand eraf bijt, wanneer je liegt. Durf jij je hand in de mond van de waarheid te stoppen? Een boel toeristen, master of suspense Alfred Hitchcock en ik gingen je al voor..

De mond van de waarheid
Zou het dan toch tanden hebben..??

7 – Heel veel eten

Pasta, pizza, focaccia, risotto en nog veel meer lekkers. De Italiaanse keuken is goddelijk jammie. Ben je in Rome, eet zoveel je kan!

Uiteten in Rome
Pasta Time!

8 – Staand koffie drinken

Het is een welbekend geheim dat je een stuk goedkoper een kopje koffie drinkt aan de bar dan op het terras. Als je staand je koffie nuttigt mogen ze van de wet namelijk maar een paar euro rekenen. Ga je zitten? Tja, dan mogen ze vragen wat ze willen voor die service. Gelukkig is dat staand drinken stiekem best gezellig!

Rome is één groot openluchtmuseum! Met op elke hoek een prachtig architectonisch kunstwerk
Rome is één groot openluchtmuseum! Met op elke hoek een prachtig architectonisch kunstwerk

9 – Op wielen de stad door

Denk je aan Rome, dan denk je aan Vespa’s! En hoe gaaf is het om op een Vespa rond te touren door deze oude stad. Of wees een echte Hollander en stap op de fiets. Dat deed ik de vorige keer tijdens onze citytrip.

Een prachtig uitzicht over Rome vind je bovenop de Gianicolo
Een prachtig uitzicht over Rome vind je bovenop de Gianicolo

10 – IJsjes eten!

Last but not least: IJSJES!! Als ontbijt, lunch of diner, een gelato is altijd een goed idee. En met meer dan honderden smaakjes, kun je elke dag een ander ijsje proberen. Jammie!

Gelato in Rome
IJSJES!

En naast deze 10 must-do’s zijn er nog meer leuke tips om te doen in Rome. Een stedentripje is eigenlijk dus veel te kort. Maar met deze tips haal jij alles uit je bezoekje aan deze bijzondere stad.

Genietse!


Meer lezen over Rome:

Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Vind jij deze blog leuk en wil jij mij helpen meer blogs te maken? Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar helpt het mij deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights